De ce se antrenează piloţii americani pe avioane de luptă ruseşti

De ce se antrenează piloţii americani pe avioane de luptă ruseşti

Suhoi 27

Revista americană „National Interest“ scrie că piloţii americani se antrenează pe avioane de luptă străine, inclusiv ruseşti, pentru a le testa capabilităţile şi manevrabilitatea.

Publicaţia americană notează că avioanele de luptă cumpărate de la „ţări terţe" au fost date piloţilor americani pentru testare. Site-ul Pride Aircraft a informat recent că două aeronave Suhoi Su-27 au fost achiziţionate în Ucraina către un client necunoscut.
 
Achiziţionarea a două Su-27 a fost confirmată de pilotul Gerry Gallop. Acesta a precizat că a mers personal în Ucraina pentru a evalua starea ambelor aeronave şi a participa la tranzacţie. Experţii subliniază faptul că aceste avioane pot fi folosite în timpul zborurilor de antrenament pentru a le compara cu cele americane.
 
Presa americană a speculat recent că este posibil ca unul dintre cei mai buni piloţi de încercare americani, locotenent-colonelul Eric Schultz, membru al escadrilei de elită Red Hats să-şi fi pierdut viaţa în timpul unui zbor cu un Suhoi SU-27.  Pilotul a murit în timpul unui zbor de antrenament în Nevada, la 160 km nord-vest de baza aeriană Nellis.
 
Un centru de instruire al piloţilor americani pentru lupte aeriene a fost înfiinţat în 1969 la baza aeriană Miramar. Cu toate acestea, americanii nu aveau avioane sovietice în acel moment.
 
După destrămarea Uniunii Sovietice, Pentagonul a avut ocazia să studieze avioane de luptă MiG-29 şi Su-27. La sfârşitul anilor 1990, aparate MiG-29 au fost cumpărat prin intermediari din Republica Moldova. Recent, s-a scris că Ucraina a transmis SUA câteva Su-27 din flotila armatei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările