Datele personale ale peste 134.000 de angajaţi ai Marinei militare americane, accesate de hackeri

Datele personale ale peste 134.000 de angajaţi ai Marinei militare americane, accesate de hackeri

Membri US Navy

Datele personale ale peste 134.000 de foşti şi actuali angajaţi din Marina americană au fost piratate de către „indivizi necunoscuţi“. Hackerii au obţinut acces la informaţii sensibile - inclusiv la numerele de securitate socială - aparţinând unui număr de 134.386 de actuali şi foşti agajaţi ai NS Navy, a anunţat Marina Statelor Unite.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Hackerii au reuşit să intre la 27 octombrie în laptopul unui angajat al companiei Hewlett Packard Enterprise Services, care este contractor al Marinei SUA.
 
Hewlett Packard (HP) a informat Marina despre această breşă pe 27  octombrie, iar militarii afectaţi urmează să fie informaţi în săptămânile viitoare, a anunţat US Navy.
 
„Marina ia foarte în serios acest incident. Este o chestiune de încredere pentru marinarii noştri“, a declarat viceamiralul Robert Burke, purtător de cuvânt al Marinei SUA, citat într-un comunicat de presă. Oficialitatea americană a menţionat că nu există dovezi care să sugereze că „informaţiile au fost folosite incorect“.
 
„Suntem în etapele preliminare ale anchetei şi acţionăm rapid în vederea identificării celor afectaţi“, a mai spus Buyrke. Marinarii afectaţi vor primi o notificare din partea Marinei SUA în următoarele săptămâni. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările