Dan Coats, un fost senator din Indiana, ales de Trump în funcţia de director al serviciilor naţionale de informaţii

Dan Coats, un fost senator din Indiana, ales de Trump în funcţia de director al serviciilor naţionale de informaţii

Fostul senator Dan Coats FOTO Reuters/Lucas Jackson

Fostul senator din Indiana Dan Coats urmează să fie nominalizat de către preşedintele-ales director al serviciilor naţionale de Informaţii (DNI), a anunţat joi un oficial din cadrul echipei de tranziţie, relatează The New York Times.

Ştiri pe aceeaşi temă

Coats, un conservator moderat care a fost membru al comisiilor pentru Informaţii şi Apărare din Senat, urmează să preia o funcţie pe care unii membri ai anturajului lui Trump o consideră inutilă, comentează ziarul.

Viitorul preşedinte a nominalizat un conservator mult mai dur, pe reprezentantul Mike Pompeo, în funcţia de director al CIA.

Alegerea lui Coats urmează să fie anunţată vineri, în contextul în care preşedintele-ales critică în mod public serviciile americane de informaţii, scrie NYT.

Însă, în timp ce conducători din comunitatea informaţiilor au fost audiaţi joi în Senat pe tema atacuri cibernetice ruse din timpul alegerilor, Trump a încercat să se distanţeze de unele dintre aceste critici şi a dat vina pe presă.

Însă nu presa a sugerat că o sesiune de informare pe tema amestecului Rusiei în alegeri a fost amânată, au subliniat serviciile de informaţii cu care urmează să se întâlnească Trump, comentează NYT.

Potrivit Reuters, Coats s-a întâlnit cu preşedintele-ales pe 30 noiembrie, la Trump Tower.

Associated Press, care citează o persoană la curent cu decizia joi, scrie că alegerea lui Coats urmează să fie anunţată până la sfârşitul acestei săptămâni.

Coats a fost senator timp de 16 ani. El şi-a anunţat retragerea din politică anul trecut şi nu a candidat pentru un nou mandat.

Trump a pus la îndoială concluzia serviciilor americane de informaţii potrivit căreia Rusia se află în spatele atacului cibernetic menit să influenţeze alegerile de anul trecut.

El urmează să se întâlnească vineri cu directorii FBI şi CIA, dar şi cu actualul DNI James Clapper, care-l vor informa asupra concluziilor lor cu privire la atacurile cibernetice.

Coats a fost ambasador în Germania, aminteşte The Washington Post.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările