Curtea Supremă a SUA pune parţial în aplicare ordinul vizând migranţii din şase ţări musulmane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Donald Trump, liderul Casei Albe Foto: EPA
Donald Trump, liderul Casei Albe Foto: EPA

Curtea Supremă americană i-a oferit luni o victorie preşedintele Donald Trump, limitând deciziile instanţelor inferioare care au blocat ordinele de interzicere a intrării pe teritoriul SUA a cetăţenilor din şase ţări cu populaţie majoritar musulmană. Mai mult, instanţa a decis să examineze în toamnă apelurile depuse de Casa Albă, relatează Reuters.

Instanţa a anunţat că va asculta argumentele privind legalitatea uneia dintre cele mai semnificative politici ale lui Trump în următoarea sa perioadă de activitate, ce va începe în octombrie.

Judecătorii au aprobat şi părţi dintr-o cerere de urgenţă a Preşedinţiei de a pune în aplicare imediat ordinul executiv din 6 martie, în timp ce lupta judiciară continuă.

Astfel, Curtea Supremă a decis că nu vor putea intra pe teritoriul SUA „cetăţenii străini (din cele şase ţări vizate de ordin – n.r.) care nu au o relaţie de bona fide cu o persoană sau entitate din Statele Unite”.

De asemenea, instanţa permite interdicţia de 120 de zile vizând refugiaţii care vor să intre în SUA.

Trei dintre judecătorii conservatori ai instanţei, inclusive Neil Gorsuch, numit de Trump, au anunţat că au vrut să aprobe în totalitate cererea preşedintelui.

Ordinul semnat în martie prevede interdicţia intrării în Statele Unite, pe o perioadă de 90 de zile, a cetăţenilor Iranului, Libiei, Siriei, Somaliei, Sudanului şi Yemenului şi aplică restricţiile noilor solicitanţi de vize, adică nu şi celor care au deja drept de rezidenţă.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite