Curent anti-Shakespeare în SUA. Un grup de profesori cere cenzurarea scriitorului britanic: Îi reproşează, între altele, că a promovat o „masculinitate toxică”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Piedestalul pe care a fost ridicat William Shakespeare în literatură se clatină în contextul erijării unor voci care preferă marxismul.

Creaţia dramaturgului britanic William Shakespeare (1564 - 1616), un clasic al literaturii universale, este puternic contestată de grup de profesori din SUA.

Reuniţi pe reţelele sociale sub hashtag-ul #DisruptTexts, aceştia spun despre autorul tragediei „Romeo şi Julieta” că nu a avut atitudinea potrivită faţă de rasă, sexualitate, gen şi clasă socială, relevă Washington Times.

Ei nu îl consideră pe Shakespeare drept un simbol al literaturii, ci mai mult un instrument al oprimării imperiale. În opinia lor, scriitorul britanic ar trebui disecat în clasă, cu accentuarea problemelor legate de egalitate, sau scos cu totul din programa şcolară.

„Este despre supremaţie albă şi colonizare”, afirmă ei.

Unul dintre profesorii anti-Shakespeare este Elizabeth Nelson, care predă limba engleză la Twin Cities Academy, o şcoală gimnazială din St. Paul, Minnesota. Ea a declarat pentru revista School Library Journal că le predă elevilor săi teorie marxistă când aceştia trebuie să citească tragedia „Coriolan”.

Sarah Mulhern, profesoară la liceul High Technology High School din Lincroft, New Jersey, a declarat pentru aceeaşi revistă că le-a prezentat elevilor săi o „analiză a masculinităţii toxice” atunci când aceştia au citit „Romeo şi Julieta”.

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite