VIDEO Cuplu american, filmat ameninţând cu armele protestatari BLM care au intrat pe proprietatea lor, într-un cartier exclusivist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cuplu american de avocaţi a fost filmat ameninţând cu arme protestatari ai mişcării Black Lives Matter după ce aceştia le-ar fi încălcat proprietatea dintr-un cartier exclusivist din Saint Louis, statul Missouri, relatează NBC News.

Un clip în care un bărbat şi o femeie, soţ şi soţie, îndreaptă armele către protestatari care treceau prin faţa casei lor a devenit viral în SUA, stârnind controverse în presa americană. Poliţia s-a arătat favorabilă cuplului, în timp ce procuratura este de altă părere.

Poliţia a descris cuplul ca fiind „victimele” încălcării proprietăţii şi atacului din partea unor grupuri de persoane aflate în zonă în scopul unui protest faţă de moartea afro-americanului George Floyd.

În comunicatul poliţiei se arată protestatarii au forţat porţile  marcate cu „Proprietate privată”, ignorând semnele cu acces privat de pe stradă.

Cuplul i-a informat cu privire la acest fapt şi le-a spus să părăsească zona, moment în care grupul de protestatari a început să-i înjure şi să-i ameninţe. Victimele s-au înarmat când au observat că şi aceştia aveau arme asupra lor şi au chemat poliţia.

Avocatul cuplului a precizat că clienţii săi s-au temut că vor fi atacaţi.

Mark McKloskey a declarat la postul KMOV-TV că el şi soţia sa luau cina când au auzit o mulţime furioasă apropiindu-se de proprietatea lor.

„Totul aici este proprietate privată. Nu există trotuare sau străzi publice. Ne-au spus că ne vor ucide, ne vor arde casa şi ne vor omorî câinele. Eram singuri în faţa unei mulţimi furioase”, a spus acesta.

Imagine indisponibilă

FOTO captură You Tube/The View

Însă un foto jurnalist prezent la protest a oferit o altă versiune: el a văzut doar oameni trecând printr-o poartă deschisă.

„M-am întors să fac nişte poze cu oamenii intrând pe poartă şi când m-am uitat înapoi l-am văzut pe el cu o armă lungă . Apoi a apărut femeia cu un pistol pe care l-a îndreptat către toată lumea cu un deget pe trăgaci”.

Acesta a spus că a auzit oamenii strigând ceva la ei, dar nu a auzit foarte clar ce anume.

„Erau doar nervoşi şi întrebau: De ce ai o armă? E doar un protest paşnic”, a spus jurnalistul care a precizat că aceştia au început să riposteze în momentul în care au apărut cu armele şi doar apoi lucrurile s-au aprins.

„Chiar nu-mi amintesc să fi auzit pe cineva înjurându-i sau spunându-le ceva până a venit bărbatul cu arma. El a ţipat şi înainte de asta. Nu am înţeles ce a spus.”, a spus acesta adăugând că a văzut şi protestatari înarmaţi, dar că nu neapărat la acel grup.

Protestatari ieşind pe porţile intacte FOTO You Tube/The View

Protestatari ieşind pe porţile intacte FOTO You Tube/The View

Oamenii se aflau acolo şi pentru a protesta faţă de primar şi jurnalistul a spus că a văzut cel puţin o armă semi-automată la mulţimea care a ajuns mai apoi la locuinţa primarului. Primarul a făcut publice numele şi adresele activiştilor care au cerut tăierea fondurilor poliţiei şi direcţionarea lor către servicii sociale.

Avocatul soţilor McCloskey a ţinut să sublinieze că aceştia sunt susţinători ai mişcării BLM şi „vor să se asigure că nimeni nu priveşte cu mai puţin respect mişcarea şi mesajul său „din pricina acţiunilor câtorva albi care au întinat un protest paşnic”.

Procuratura din Saint Louis a transmis că investighează cazul, sugerând că cei doi soţi nu au procedat potrivit.

„Sunt alarmată din cauza evenimentelor din weekend când protestatari paşnici au fost întâmpinaţi cu arme şi atacuri violente. Trebuie să protejăm dreptul la protest paşnic şi orice tentativă de a-l atenua prin intimidare sau ameninţarea cu o armă mortală nu va tolerată”.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite