Cum s-au descurcat agenţii Secret Service după ce cuplul Ivanka Trump - Jared Kushner le-ar fi interzis să folosească toaletele din vila lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vila de protocol din cartierul Kaomara din Washington unde a locuit cuplul Ivanka Trump -Jared Kushner FOTO EPA-EFE
Vila de protocol din cartierul Kaomara din Washington unde a locuit cuplul Ivanka Trump -Jared Kushner FOTO EPA-EFE

Agenţii Secret Service, însărcinaţi cu paza foştilor preşedinţi sau ai demnitarilor de la Casa Albă, s-au confruntat cu o problemă destul de delicată în slujba lor de a-i păzi pe consilierii preşedintelui american Donald Trump, cuplul Ivanka Trump - Jared Kushner, în cartierul rezidenţial Kalorama din Washington, unde se află locuinţele de protocol.

Potrivit Washington Post citat de Digi 24, agenţilor Secret Service însărcinaţi cu paza vilei de protocol a soţilor Trump-Kushner li s-a pus în vedere de la bun început că nu pot folosi niciuna din toaletele din locaţie, aşa că au fost nevoiţi să găsească o altă soluţie de a îndeplini acest job suplimentar.

După ce iniţial au apelat la toalete mobile sau au folosit, când au putut, băile din casa fostului preşedinte Barack Obama (aflată în apropiere), ori a vicepreşedintelui Mike Pence (aflată ceva mai departe, la 1,6 kilometri distanţă), au reuşit în cele din urmă să facă rost de una permanentă, în subsolul unei locuinţe din apropiere, pe care l-au închiriat contra unei sume de 3.000 de dolari pe lună.

Iniţial, agenţii au putut folosi o baie existentă într-un garaj de la rezidenţa soţilor Obama, pe care aceştia nu-l foloseau.

Dar au trebuit să caute în alte parte, după ce, undeva înainte de toamna anului 2017, un agent Secret Service a lăsat „deranj mare” în acea baie, fapt care i-a făcut pe superiorii din Secret Service să le interzică agenţilor însărcinaţi cu paza casei Trump-Kushner să mai treacă pe acolo, scrie Digi 24.

Un purtător de cuvânt al Casei Albe a negat informaţiile publicate de Washington Post, referitoare la interdicţia impusă de cuplul Trump-Kushner referitoare la folosirea toaletelor din imobilul de 5.000 de metri pătraţi, prevăzut cu şase dormitoare şi şase băi.

Casa Albă a susţinut că, în realitate, decizia de a nu folosi niciuna dintre băile de la respectiva adresă a fost luată chiar de Secret Service.

    

Secret Service a refuzat să comenteze dezvăluirile publicaţiei americane, dar o sursă anonimă de securitate a declarat pentru WP: „E pentru prima oară când aud că un agent Secret Service trebuie să-şi bată atât de mult capul în căutarea unei băi”.

Dianne Bruce, care până recent a locuit chiar vizavi de casa în care s-au stabilit Ivanka şi Jareds, a spus că i se făcea milă când îi vedea pe agenţii Secret Service însărcinaţi cu paza celor doi străduindu-se să facă faţă chemării naturii.

„(Ivanka şi Jared) au sosit aici (în cartier) cu genul acela de atitudine arogantă de genul «Noi suntem nobilimea». Când au montat apoi toaleta ecologică chiar în faţa trotuarului, atunci a fost momentul în care vecinii au spus: «Aşa ceva e cu totul inacceptabil»”, a spus Dianne Bruce.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite