CTP le răspunde celor care se întreabă ce caută prima doamnă a SUA la baza „Mihail Kogălniceanu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO AFP
FOTO AFP

Prima doamnă a SUA, Jill Biden, se află pe teritoriul României iar una dintre opririle sale a fost la baza militară de la "Mihail Kogălniceanu", acolo unde se află militari americani.

CTP a spus că a primit foarte multe mesaje cu privire la motivul pentru care Jill Biden ar merge la o bază militară când ea se ocupă cu educaţie şi copii. 

„Am primit o serie de mesaje în legătură cu vizita doamnei Biden şi revenea o întrebare acolo: ce caută prima-doamnă a Statelor Unite, doamna Biden, o femeie care se ocupă cu educaţia, cu copiii, ce caută în baza militară de la Kogălniceanu? Ce caută ea, ce treabă are cu militarii, cu războiul?” - a spus, vineri seara, la Digi24, Cristian Tudor Popescu.

Acesta le-a răspuns tuturor celor care se întreabă acest lucru, în stilul său caracteristic. 

„Asta înseamnă, înainte să trimiţi mesaje şi să întrebi, înseamnă să nu te documentezi, pentru că doamna Biden are o activitate de ani şi ani de zile în sprijinul militarilor, al familiilor militarilor ucişi în teatrele de operaţiuni, al celor care au rămas cu răni grave, mutilaţi, cu dizabilităţi, cei care au sindrom posttraumatic după războaie, pentru toţi aceştia doamna Biden a făcut eforturi deosebite pentru ca ei să fie ajutaţi. Iată de ce se duce doamna Biden la Kogălniceanu, are ce să caute acolo”, a explicat Cristian Tudor Popescu.

CTP consideră că este o recunoaştere a atitudinii excepţionale a poporului român faptul că Jill Biden a ales să vină aici, când putea să meargă şi în alte ţări, iar acest lucru l-a surprins pe gazetar, după cum adaugă acesta. 

„Iar faptul că a venit în România - a venit în România şi în Slovacia, dacă nu mă înşel, se duce la Bratislava de aici. Atât. Putea să meargă şi în alte ţări. A venit în România, deci asta o recunoaştere a acestei atitudini excepţionale a poporului român, care şi pentru mine a fost oarecum surprinzătoare, în legătură cu primirea şi sprijinul pentru refugiaţii ucraineni”, a precizat CTP.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite