Contre de campanie: preşedintele american a râs de susţinerea democrată a lui Biden, Obama a ridiculizat contul din  din China al lui Trump

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Preşedintele american Donald Trump şi fostul preşedinte Barack Obama, aflat într-o campanie de susţinere a lui Joe Biden, s-au luat în râs reciproc în timpul unor marşuri de campanie.

Aflat în Pennsylvania pentru a-i face campanie lui Joe Biden, Barack Obama l-a făcut “unchi nebun” pe Trump şi s-a referit la contul din bancă al acestuia din China, argumentând că dacă ar fi fost el în locul lui, ar fi fost poreclit „Beijing Barry”.

„Vă puteţi imagina cum ar fi fost să am eu cont bancar chinezesc secret când voiam să fiu reales?”, a spus Obama. "Credeţi că Fox News ar fi fost puţin îngrijorat de asta? M-ar fi numit Beijing Barry."

La rândul său Trump, aflat în Carolina de Nord, a glumit pe seama candidaţilor democraţi, menţionând că ei s-au înşelat în 2016, când au susţinut-o pe Hillary Clinton şi se găsesc acum în aceeaşi situaţie.

Trump a spus că americanii au două opţiuni - o „super-redresare a lui Trump” sau o „cădere adâncă a lui Biden”.

„Nimeni n-a făcut o campanie mai intensă pentru necinstita Hillary Clinton decât Obama, nu-i aşa? Era peste tot. Cred că cel mai nefericit după Hillary în acea noapte a fost Barack Hussein Obama”.

Obama a denunţat răspunsul la pandemie al lui Trump care a spus că nu ar fi putut face ceva în plus, ca şi cum cei peste 200.000 de morţi ar fi neglijabili.

Obama a spus că dacă va fi ales Biden, nimeni nu va mai trebui să se îngrijoreze pentru postări pe Twitter în care cineva să fie insultat şi ameninţat cu închisoarea.

„Ăsta nu este un comportament normal de preşedinte”, a spus Obama care spune că oamenii îl scuză pentru că asta este personalitatea lui.

Nu! Există consecinţe  pentru aceste acţiuni. Impulsionează şi alţi oameni să fie nemiloşi, dezbinători şi rasişti. Şi erodează structura societăţii noastre. Acest tip de comportament contează. Caracterul contează”, a spus Barack Obama, explicând că americanii nu tolerează un asemenea comportament decât dacă ar fi vorba de „un unchi nebun pe undeva”.

Un număr record de 40 de milioane de americani au votat deja anticipat. 

Cei doi candidaţi urmează a se întâlni pentru a doua dezbatere electorală joi la Nashville, Tennessee, care se va desfăşura într-un nou format.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite