Conducerea Coreei de Nord va fi „complet distrusă” în cazul unui război, avertizează Statele Unite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statele Unite au avertizat conducerea Coreei de Nord că va fi „distrusă complet” în cazul stârnirii unui război, după ce Phenianul a mai făcut un test cu o rachetă intercontinentală şi a anunţat că poate lovi teritoriul american.

Administraţia Trump a declarat în repetate rânduri că „toate opţiunile sunt pe masă” în cazul programului nuclear al Coreei de Nord dar preferă în continuare o soluţie diplomatică, relatează Reuters.

Aflată la o întâlnire de urgenţă a Consiliului de Securitate ONU, ambasadorul SUA, Nikki Haley, a ţinut să avertizeze Phenianul.

„Nu ne-am dorit niciodată un război cu Coreea de Nord, şi încă încercăm să-l evităm. Dacă va veni un război, cauza acestuia va fi actele continue de agresiune precum cel de ieri... Şi dacă se stârneşte războiul, fără îndoială, regimul Coreei de Nord va fi distrus complet” a declarat ambasadorul SUA.

Aceasta din urmă a mai atras atenţia că deşi SUA i-a cerut Chinei să taie aprovizionarea cu petrol a Coreei de Nord, Beijingul încă se abţine.

Donald Trump a reacţionat şi el şi a scris pe Twitter că „abia am vorbit cu preşedintele Xi Jinping al Chinei despre acţiunile provocative ale Coreei de Nord. Sancţiuni majore suplimentare vor fi impuse astăzi Coreei de Nord. Această situaţie va fi tratată!”

trump tweet <3 foto captura

Miercuri dimineaţă, Coreea de Nord a lansat un nou model de rachetă balistică, care s-a ridicat la o înălţime mai mare decât toate rachetele testate până acum de către Phenian. Televiziunea de Stat a Nordului a susţinut că ultimul test a fost un succes şi că noile rachete pot ajunge acum pe întregul teritoriu al Statelor Unite. De asemenea, presa de stat a mai anunţat că Phenianul a reuşit să-şi îndeplinească misiunea de a deveni un stat nuclear.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite