Comitetul juridic din Camera Reprezentanţilor recomandă punerea sub acuzare a lui Trump pentru abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului

Comitetul juridic din
Camera Reprezentanţilor recomandă punerea sub acuzare a lui Trump pentru abuz de putere şi
obstrucţionarea Congresului

Donald Trump ar putea deveni al treilea presedinte pus sub acuzare din istoria SUA FOTO Arhiva

Un comitet controlat de democraţi, din Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite, a aprobat acuzaţiile de abuz de putere şi obstrucţionare, formulate împotriva preşedintelui republican Donald Trump, vineri, astfel devenind aproape cert că acesta va deveni al treilea preşedinte din istoria SUA care va fi pus sub acuzare, informează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Comitetul juridic al Camerei Reprezentanţilor a votat potrivit liniilor partidului, pentru aprobarea unui articol de impeachment care-l acuză pe Trump de abuz de putere, prin faptul că a pus presiune pe Ucraina ca să deschidă o anchetă care-l să-l vizeze pe adversarul său politic, Joe Biden.

Comisia a susţinut şi cel de-al doilea articol care îl acuză pe Trump de obstrucţionarea investigaţiei Congresului, legată de acest scandal.

Camera Reprezentanţilor în sesiune plenară, acolo unde democraţii deţin majoritatea, va aproba cel mai probabil acuzaţiile, săptămâna viitoare, încheind procesul de impeachment şi trimiţându-l pe Trump pentru proces în Senat în câteva săptămâni. Însă este puţin probabil ca această cameră condusă de republicani să-l găsească vinovat pe preşedinte şi să-l îndepărteze din funcţie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: