Cocktailul de anticorpi administrat lui Trump a fost autorizat de Administraţia pentru Medicamente din SUA

Cocktailul de anticorpi administrat lui Trump a fost autorizat de Administraţia pentru Medicamente din SUA

FOTO EPA-EFE

Tratamentul experimental administrat preşedintelui american Donald Trump despre care liderul de la Casa Albă a afirmat că l-a ajutat să se vindece, a fost autorizat sâmbătă de Administraţia pentru Medicamente (FDA), informează Reuters, citat de Agerpres.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cocktailul celor doi anticorpi, casirivimab şi imdevimab, poate fi utilizat pentru tratarea simptomelor uşoare până la moderate ale COVID-19 la pacienţi cu vârsta de peste 12 ani care prezintă riscul de a se transforma în cazuri severe. El nu poate fi utilizat la pacienţi cu COVID-19 care sunt spitalizaţi sau care au nevoie de oxigen, potrivit dpa.
 
FDA a emis ordinul după un studiu clinic realizat pe 799 de adulţi nespitalizaţi cu simptome uşoare până la moderate de COVID-19.
 
"Autorizarea acestor terapii cu anticorpi monoclonali ar putea permite pacienţilor să evite spitalizarea şi să uşureze povara sistemului nostru de îngrijire a sănătăţii", a declarat Stephen Hahn, oficial al FDA.
 
Regeneron Pharmaceuticals a primit peste 500 de milioane de dolari din partea guvernului american pentru a dezvolta tratamentul, conform New York Times.
 
Primele 300.000 de doze vor fi furnizate gratuit de către guvern, dar pacienţii ar putea fi nevoiţi să plătească unităţilor de sănătate costul administrării medicamentului, se arată într-un comunicat al companiei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările