Clipul redistribuit de Trump pe Twitter şi înlăturat aparţine unui grup de doctori controversat: „Există un remediu. America, trezeşte-te!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Donald Trump purtand masca FOTO EPA-EFE
Donald Trump purtand masca FOTO EPA-EFE

Twitter a înlăturat un clip redistribuit de preşedintele american Donald Trump în care un grup de doctori susţine că există un remediu pentru COVID-19, boala provocată de noul coronavirus SARS-COV-2.

Luni,Donald Trump a restribuit un clip al unui utilizator Twitter, @stella_immanuel, care susţine, alături de un grup de doctori, că există un tratament pentru COVID-19, şi anume hidroxiclorochina, şi că America trebuie se trezească, relatează The Sun.

Clipul, postat pe portalul de dreapta Breitbart, arată doctori în halate albe vorbind în faţa clădirii Curţii Supreme din Washington D.C. Twitter a considerat că mesajul ce însoţeşte imaginea - „Virusul are remediu. America trezeşte-te” şi informaţiile transmise de aceştia în clip, între care şi faptul că purtarea măştii nu e necesară - „nu aveţi nevoie de mască” - sunt înşelătoare, şi l-a eliminat de pe platformă invocând politicile sale privind dezinformarea. Facebook, pe care clipul a fost distribuit iniţial, dar şi You Tube, l-au înlăturat de asemenea.

Între timp clipul a adunat 20 de milioane de vizualizări pe Facebook, iar Donald Trump l-a postat celor peste 80 de milioane de abonaţi ai săi de pe Twitter. 

Într-o jumătate de oră, Trump a postat 14 tweeturi în care apără folosirea hidroxiclorochinei, scrie AFP citat de news.ro. Contul de Twitter al fiului preşedintelui american, Donald Trump Jr, a fost suspendat pe o perioadă de 12 ore după ce a distribuit clipul în mod direct.

Grupul, care se intitulează „Doctori din prima linie”, spune: „Virusul are un remediu: se numeşte hidroxiclorochină, zinc şi Zithromax”, spune o femeie în halat alb.

Tweet redistribuit de Trump cu privire la hidroxiclorochină FOTO captură Twitter via The Sun

 Foto captură Twitter via The Sun

Într-un clip diferit ce poate fi încă accesat pe Twitter, apare acelaşi grup la o conferinţă de presă în faţa Curţii Supreme a SUA, iar femeia, doctorul Stella Immanuel, spune că hidroxiclorochina a funcţionat la pacienţi cu COVID-19.

„Ei ştiu sigur că hidroxiclorochina funcţionează. Sunt supărată şi asta pentru că văd oameni care nu pot respira. Îi tratăm şi supravieţuiesc. N-a murit nimeni”, spune aceasta care numeşte studiile referitoare la acest medicament antimalarie „ştiinţă falsă”.

FDA a întrerupt luna trecută autorizarea în cazuri de urgenţă a clorochinei şi hidroxiclorochinei, motivând că este puţin probabil să fie eficiente în calitate de tratament pentru COVID-19 şi că sporesc riscurile aritmiilor cardiace.

Grupul Doctorilor din Prima Linie, un grup controversat, şi-a creat propriul site pe 15 iulie. Liderul grupului a promovat hidroxiclorochina pe canale de radio conservatoare şi s-a exprimat contra măsurilor de izolare.

Immanuel, un fost preot, spunea într-una din predicile sale: „Cât timp vom mai permite agenda gay, umanismul secular, Illuminati şi Noua Ordine Demonică să ne distrugă casele, familiile şi structura socială din America”.

Epidemiologul administraţiei Trump, Fauci, a spus că un număr mare de studii clinice a arătat lipsa de eficienţă a medicamentului, în timp ce unele studii clinice mai recente susţin contrariul.

Experţii medicali recomandă folosirea măştilor ca modalitate de prevenire a infectării şi răspândirii virusului.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite