Ciudatul monolit din metal descoperit în statul american Utah a dispărut la fel de misterios cum a apărut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bizarul monolit din metal descoperit în statul american Utah, despre a cărui origine nu a putut nimeni să spună, a dispărut vineri, la fel de misterios cum a apărut, a anunţat agenţia locală pentru administrarea terenurilor, citată de CNN.

Agenţia pentru administrarea terenurilor din Utah a anunţat, într-o postare pe Facebook, că misteriosul monolit a dispărut vineri noapte din zona în care fusese descoperit.

„Am primit informaţii sigure că structura instalată ilegal, denumită «monolit», a dispărut de pe spaţiul public. Agenţia noastră nu a îndepărtat structura, ea fiind considerată proprietate privată”, au anunţat autorităţile pe Facebook.

Bizarul obiect a fost descoperit în 18 noiembrie de ofiţeri ai Departamentului pentru Siguranţă Aeriană din Utah, din elicopter.

Misteriosul monolit a fost descoperit în mijlocul stâncilor roşii dintr-o regiune îndepărtată din Utah, în timp ce angajaţii statului numărau animalele dintr-un elicopter. Structura, cu o înălţime estimată la aproximativ 3 metri, părea să fie ”plantată” în pământ. Monolitul este realizat dintr-un fel de metal, strălucirea lui contrastând puternic cu enormele roci roşii care îl înconjurau.

Pilotul elicopterului, Bret Hutchings, a declarat pentru canalul de ştiri local KSLTV: „A fost cel mai ciudat lucru pe care l-am întâlnit acolo în toţi anii mei de zbor”.

“Unul dintre biologi este cel care l-a văzut când s-a întâmplat să zburăm direct peste partea de sus a acestuia”, a spus Hutchings.

„Îmi spunea „wow, wow,wow, întoarce-te, întoarce-te! Există un lucru acolo, trebuie să ne uităm la el”.

Hutchings a spus că obiectul arată a fi creat de om şi părea să fi fost ferm plantat în pământ, nu căzut din cer.

„Presupun că este un artist new wave sau ceva sau, ştii, cineva care a fost un mare fan al filmului ”2001: O odisee spaţială”, a mai spus Hutchings.

Monolitul şi decorul său semănau cu o faimoasă scenă din filmul lui Stanley Kubrick din 1968, în care un grup de maimuţe întâlneşte o placă gigantică. Temându-se că exploratorii amatori ar putea rămâne blocaţi în pustietate în timp ce caută monolitul, echipajul de zbor nu a dezvăluit locaţia exactă a acestuia.

Unii observatori au comparat monolitul cu sculpturile în scânduri ale artistului John McCracken, care a trăit în New Mexico şi New York până la moartea sa în 2011. Galeristul lui McCracken, David Zwirner, nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii.

Utilizatorii reţelei de socializare Reddit cred, însă, că au descoperit ce se află în spatele acestui monolit. Ei au aflat coordonatele geografice aproximative ale obiectului (cei care l-au descoperit nu le-au făcut publice) urmărind traseul de zbor al elicopterului pe site-uri de specialitate.

Monolitul s-ar fi aflat undeva în apropiere de Canyonlands National Park şi râul Colorado. După ce au aflat această informaţie, „anchetatorii” au folosit Google Earth pentru a încerca să afle când a apărut prima dată monolitul. Au descoperit că acesta a ajuns acolo cândva între august 2015 şi octombrie 2016.

Aproximativ în aceeaşi perioadă era filmat, undeva în apropiere, serialul SF „Westworld”. Astfel, monolitul a fost lăsat acolo accidental de echipa de producţie sau cineva l-a pus tocmai pentru a face o farsă lumii întregi.

În zona respectivă au mai fost filmate scene şi din alte seriale şi filme, printre care „127 Hours” şi „Mission: Impossible 2”.

Departamentul de Siguranţă publică din Utah a transmis, printr-un comunicat, că instalarea unor astfel de structuri sau obiecte de artă fără autorizaţie, pe spaţiu public, este ilegal „indiferent de planeta de pe care proveniţi”.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite