Cine va fi următorul Trump? Miliardarul newyorkez se gândeşte să înfiinţeze un nou partid, „Patriot Party“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Donald Trump  se bucură în continuare de o susţinere solidă în rândul alegătorilor din baza Grand Old Party  (Partidul Republican)
Donald Trump  se bucură în continuare de o susţinere solidă în rândul alegătorilor din baza Grand Old Party  (Partidul Republican)

Preşedintele american în exerciţiu Donald Trump a discutat în ultimele zile cu asociaţi despre înfiinţarea unui nou partid politic - „Patriot Party“ -, într-un efort de a continua să exercite o formă de influenţă, după plecarea sa de la Casa Albă, dezvăluie The Wall Street Journal (WSJ).  Potrivit cotidianului de afaceri, Trump ar fi discutat despre acest lucru cu mai mulţi asistenţi şi membri ai anturajului său, săptămâna trecută.

În 2015 şi 2016, Donald Trump nu era doar un politician neconvenţional cu un apetit direct în cadrul bazei republicane. Şi nu era doar un accesoriu de mass-media şi divertisment conservator.

Era deja o celebritate, cu 30 de ani pe scena publică ca întruchipare a bogăţiei şi luxului, vedeta unui  reality-show popular, care ar putea transforma orice necunoscut într-o persoană extraordinară. Personajul său se baza pe valorificarea antreprenoriatului şi venerarea succesului.

Poate că următorul Trump, dacă există, va fi o altă celebritate. Cineva cu o personalitate puternică şi convingătoare, care va putea trafica cu frica, mânia şi ura.

Cineva care are deja un public, care vorbeşte pentru baza republicană. Alegătorii republicani au pus deja un telespectator Fox News la Casa Albă. De aici , este doar un scurt pas până la alegerea unei personalităţi reale a Fox News”.  Dar. miliardarul newyorkez ar fi spus că vrea să înfiinţeze un nou partid, iar numele acestui partid să fie ”Patriot Party” (”Partidul Patriot”).

Donald Trump a întreţinut relaţii tensionate, în ultimele zile, cu mai mulţi lideri, între care liderul majorităţii în Senat Mitch McConnell. McConnell a apreciat marţi că Donald Trump merită să fie acuzat că a provocat revolta sângeroasă de la 6 ianuarie la Capitoliu.

Sondaje arată că Donad Trump se bucură în continuare de o susţinere solidă în rândul alegătorilor din baza Grand Old Party (GOP). Casa Albă refuză să comenteze aceste dezvăluiri.

Un asemena demers de înfiinţare a unui partid necesită o investiţie importantă în timp şi de resurse.

Încercări anterioare de înfiinţare a unui partid politic nu s-au fructificat printr-un rol major în alegerile naţionale, dominate de democraţi şi republicani. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite