Cine este soţul Kamalei Harris. Doug Emhoff a devenit primul „second gentleman” din istoria SUA

Cine este soţul Kamalei Harris. Doug Emhoff a devenit primul „second gentleman” din istoria SUA

Kamala Harris si sotul ei Doug Emhoff FOTO EPA-EFE

Doug Emhoff a devenit primul „second gentleman” din istoria SUA după ce soţia lui, Kamala Harris a depus jurământul şi este vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii.

„Second lady” sau „a doua doamnă”este titulatura soţiilor vicepreşedinţilor americani. Doar că, acum SUA au un vicepreşedinte femeie, iar soţul acesteia a devenit primul „second gentleman” din istoria ţării.

În vârstă de 56 de ani, la fel ca soţia sa, Emhoff a fost implicat activ - pe Zoom sau în persoană - în campania democrată, înmulţindu-şi deplasările atunci când Joe Biden se afla izolat în casa sa de la Wilmington, Delaware, din cauza pandemiei de COVID-19.

Are doi copii din prima căsătorie: Cole (26 de ani) şi Ella (21 de ani). Cole îşi datorează prenumele cântăreţului de jazz John Coltrane, iar Ella cântăreţei Ella Fitzgerald. A divorţat de mama copiilor săi în 2008, după 25 de ani de căsătorie.

Născut pe 13 octombrie 1964 în cartierul newyorkez Brooklyn, într-o familie de evrei din clasa de mijloc, Douglas Emhoff s-a mutat după liceu la Los Angeles pentru a studia dreptul la Universitatea din California de Sud. S-a specializat în litigii legate de industria divertismentului. Acum se află în concediu fără plată, pe care şi l-a luat imediat după ce Biden a ales-o pe Harris drept parteneră de cursă pentru Casa Albă.

Emhoff crie despre el, pe Twitter că „este un tată devotat, soţ mândru de Kamala Harris. Avocat pentru dreptate şi egalitate”.

În luna noiembrie, avocatul Emhoff a anunţat că va părăsi biroul de avocatură unde lucra pentru a se dedica pe deplin funcţiei de „al doilea bărbat” al statului.

„Am un simţ al responsabilităţii tot mai mare. Ştiu că nu am fi ajuns aici fără sprijinul atâtor oameni - familie, prieteni şi nu numai. Vă mulţumim pentru că aţi fost de partea noastră”, a scris el pe Twitter la începutul acestei săptămâni.

Emhoff va începe să predea, astfel că în din ianuarie 2021, el va ţine un curs de drept şa Georgetown University Law Center. „De mult am vrut să predau şi să servesc următoarea generaţie de tineri avocaţi”, a spus Emhoff într-un comunicat. "Nu aş putea fi mai încântat să mă alătur comunităţii din Georgetown."

Citeşte şi:

Conspiraţioniştii QAnon, după instalarea lui Joe Biden: „E o mare minciună, o operaţiune psyop”

Cum au fost transferate codurile nucleare de la Donald Trump la Joe Biden VIDEO

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările