Cine este femeia pe care Trump a numit-o în fruntea Forţelor Aeriene ale SUA

Cine este femeia
pe care Trump a numit-o în fruntea Forţelor Aeriene ale SUA

Barbara Barrett

Preşedintele american Donald Trump a anunţat, marţi, că a nominalizat-o pe fosta ambasadoare şi femeie de afaceri din Arizona pentru a conduce Forţele Aeriene ale Statelor Unite, potrivit AFP.

Barbara Barrett, în vârstă de 68 de ani, a fost ambasadoare a Statelor Unite în Finlanda, în perioada 2008-2009, în timpul administraţiei Bush. De asemenea, a fost preşedintă a unui centru aeronautic de cercetare şi dezvoltare, Corporaţia Aerospaţială, până în anul 2017.

„Va fi un Secretar extraordinar!“, a scris Trump pe Twitter.

Fost avocat şi pilot de teste, Barrett este, de asemenea, membru în consiliul administrativ al Corporaţiei Rand, un think tank care oferă date de cercetare şi analize forţelor armate ale SUA. 

Ea şi soţul său, fostul CEO al gigantului tehnologic american Intel, sunt donatori ai Partidului Republican. Barrett a candidat pentru nominalizarea la funcţia de guvernator al statului Arizona în alegerile Partidului Republican, dar nu a reuşit să câştige. 

Dacă va fi confirmată de Congres, Barrett va fi urmaşa unei alte femei, Heather Wilson, în funcţia de secretar al Forţelor Aeriene. Numele lui Wilson a fost vehiculat pentru înlocuirea secretarului demisionar al Apărării Jim Matis, care a plecat din funcţie în decembrie, în urma unor neînţelegeri cu Trump privind Siria şi alte poltici. Wilson s-a retras în martie, atunci când a devenit evident faptul că secretarul interimar al Apărării, Patrick Shanahan, va rămâne în continuare. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: