Cine sunt, de fapt, candidaţii preferaţi de democraţi pentru prezidenţiale. Un „cavaler pe cal alb“ în echipă cu Michelle Obama ca vicepreşedinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi oficiali ai partidului democrat se arată îngrijoraţi de o potenţială nominalizare a lui Bernie Sanders ca adversar al lui Donald Trump la alegerile prezidenţiale americane din noiembrie şi l-ar vota pe senatorul cu viziuni mai moderate Sherrod Brown ca pe un „cavaler pe cal alb” care să le asigure victoria. El ar face o echipă bună cu Michelle Obama în calitate de vicepreşedinte.

Potrivit unui interviu realizat de New York Times ai 93 de oficiali ai Partidului Democrat, aceştia ar prefera alţi candidaţi lui Bernie Sanders, cel mai vehiculat nume fiind al senatorului din Ohio Sherrod Brown care să fie un „cavaler pe cal alb” salvator, cu mai multe şanse de a câştiga în faţa lui Donald Trump.

Aşteptând cu sufletul la gură rezultatele finale ale alegerilor primare, săptămâna viitoare, aceşti democraţi sunt „dispuşi să rişte distrugeri interne” numai să oprească nominalizarea candidatului progresiv la convenţia naţională din iulie, când se va decide cine va fi contracandidatul lui Donald Trump la alegerile generale de pe 3 noiembrie, scrie The Independent.

Echipa de campanie şi susţinătorii lui Bernie Sanders au subliniat că cine va obţine cele mai multe voturi ale delegaţilor în urma caucas-urilor, reflectând opţiunile votanţilor ar trebui să fie şi candidatul nominalizat de partid pentru prezidenţiale. Socialistului autodeclarat Bernie Sanders a făcut mai multe declaraţii controversate, între care laudele adresate regimului cubanez care a alfabetizat ţara, dar şi mutarea ambasadei Israelului la Tel Aviv.

Bernie Sanders este primul candidat democrat care a câştigat voturile populare în trei state consecutive, ultimul din serie fiind Nevada, însă democraţii intervievaţi de New York Times susţin că nu este candidatul care poate câştiga împotriva lui Trump şi, mai mult decât atât, convingerile sale progresiste pot pune în pericol acţiunile democraţilor moderaţi din Camera Reprezentanţilor şi Senat.

„Dacă ajungem la Convenţie şi îl putem alege pe Sherrod Brown, ar fi un lucru minunat, însă sună mai degrabă ca un roman”, a spus deputatul din Tennessee Steve Cohen.

„Preşedinţia lui Donald Trump este precum o poveste de groază, iar dacă putem avea aşa ceva, poate putem avea şi un roman”, a explicat acesta.

   

Brown, un democrat din Ohio, se află la al treilea mandat de senator. El a anunţat anul trecut că nu va candida pentru nominalizarea partidului democrat la prezidenţiale. El e cunoscut printre altele pentru faptul că nu a susţinut politica de asigurări de sănătate Medicare for all promovată de Bernie Sanders, care ar destabiliza sistemul sanitar bazat profit din SUA. 

Alţi oficiali ai partidului oferit sugestia ca fostul preşedinte  american Barack Obama să negocieze un pact între candidaţii democraţi moderaţi sau între Sanders şi oponenţii săi din partid. Unii oficiali democraţi au lansat ideea ca fosta Primă Doamnă să fie propusă ca vicepreşedinte în scopul de a unifica curentul stâng în plină ascensiune cu cel moderat. Michelle Obama a spus însă în repetate rânduri că nu este interesată de o funcţie publică.

William Owen, membru al Convenţiei Naţionale Democrate a declarat pentru publicaţia americană: „Este singura persoană care poate unifica partidul ajutându-ne să câştigăm. Aceste alegeri sunt despre salvarea experimentului american în calitate de republică. Totodată sunt şi despre salvarea lumii. Acestea nu sunt alegeri ca oricare altele”.

Joi, preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor a părut întrucâtva să confirme aceste discuţii din partid declarând reporterilor: „vom susţine orice candidat nominalizat, oricare ar fi acesta”.

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite