Cine este autorul celui mai sângeros atac armat din istoria modernă a SUA

Cine este autorul celui mai sângeros atac armat din istoria modernă a SUA

Stephen Paddock, suspectat de autorităţi că ar fi autorul atacului soldat cu 58 de morţi şi 500 de răniţi la Las Vegas

Poliţia l-a identificat şi ucis pe cel care a ucis 58 de oameni şi a rănit alţi peste 500, duminică spre luni, la Las Vegas, în vestul Statelor Unite, la un festival de muzică country în aer liber. Acesta este Stephen Paddock, în vârstă de 64 de ani, iar motivaţia suspectului este necunoscută deocamdată. Nu se ştie ca acesta să fi fost afiliat vreunui grup militant, a declarat o sursă din cadrul poliţei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţia a descoperit numeroase arme de foc în camera de hotel al lui Paddock. Au fost găsite de asemenea doua maşini care îi aparţineau suspectului.
 
Şeriful comitatului Clark, Joseph Lombardo a precizat că poliţişti l-au încolţit şi doborât pe Paddock la etajul 32 al hotelului cazinou Mandalay Bay, situat peste drum de concert.
 
Autorităţile au anunţat de asemenea că au localizat-o pe Marilou Danley, în vârstă de 62 de ani, care era căutată ca ”persoană de interes” în acest incident.
 
Atacatorul s-ar fi cazat la hotel ca oaspete.
 
Şeriful a declarat că el crede că autorul atacului este un ”lup singuratic” şi a anunţat că poliţtii îl caută pe colegul de cameră al presupusului autor al masacrului ce pe o ”persoană de interes”.

Fratele lui Stephen Craig Paddock, Eric Paddock, s-a declarat luni, într-un scurt interviu acordat ziarului Orlando Sentinel, ”complet stupefiat”.

Eric Paddock a spus că nu poate să înţeleagă ce s-a întâmplat. El a precizat că a dat o declaraţie poliţiei.

Cel puţin 58 de persoane au fost ucise şi peste 500 au fost rănite într-un atac armat care a avut loc duminică noaptea la Las Vegas, în vestul Statelor Unite, la un festival de muzică country în aer liber. Atacatorul a deschis focul de la etajul al 32-lea al unui hotel timp de câteva minute înainte să fie împuşcat mortal de poliţie.
 
Bilanţul morţilor, despre care poliţia a precizat că nu este definitiv, face din incidentul de duminică cel mai sângeros atac armat din istoria SUA, depăşind numărul victimelor din masacrul de anul trecut din Orlando. Atunci, 49 de persoane au fost ucise în iunie într-un club de noapte pentru homosexuali.
 
Mii de oameni panicaţi au fugit, împiedicându-se unii de alţii, în timp ce ofiţerii de poliţie ajungi la faţa locului încercau să îl localizeze şi să îl ucidă pe atacator. Mulţi dintre cei aflaţi la concert, unii cu hainele plini de sânge, au rătăcit pe străzi după atac. 
Imagini din aceeasi galerie
  •  FOTO Guliver/Gettyimages
  •  FOTO Guliver/Gettyimages
  •  FOTO Guliver/Gettyimages
  •  FOTO Guliver/Gettyimages
  •  FOTO Guliver/Gettyimages
  •  FOTO Guliver/Gettyimages
  •  FOTO Guliver/Gettyimages
  •  FOTO Guliver/Gettyimages
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările