Cine este atacatorul de la şcoala elementară din Texas. Tragedia, anunţată pe reţele sociale

Cine este atacatorul de la şcoala elementară din Texas. Tragedia, anunţată pe reţele sociale

Salvador Ramos FOTO DAILY MAIL

Salvador Ramos, un tânăr de 18 ani, a fost identificat de autorităţi drept suspectul în cazul atacului asupra unei şcoli elementare din oraşul Uvalde, din statul american Texas, în care au fost ucise 21 de persoane, dintre care 19 copii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cel puţin 19 elevi şi doi adulţi au fost ucişi marţi într-un atac armat la şcoala elementară Robb din Uvalde, Texas, la aproximativ 100 de kilometri vest de San Antonio. Atacatorul, identificat drept Salvador Ramos, este mort şi se crede că a acţionat singur. 
 
Ramos, în vârstă de 18 ani, era elev al şcolii. Înainte de a merge la şcoală, el şi-a împuşcat bunica, iar înainte de a se baricada în clădirea unităţii de învăţământ, a avut loc un schimb de focuri între el şi agenţii patrulei de frontieră.
 
 
Ramos shared photos on social media of guns. His account was taken down shortly after Governor Greg Abbott confirmed his name
 
Ramos shared a photo on Instagram of him holding the magazine of a rifle
 
Ramos a postat pe o reţea de socializare o fotografie cu armele de asalt pe care şi le cumpărase
 
Înainte de tragedie, Ramos a postat fotografii cu armele sale pe Instagram şi a trimis un mesaj unei fete pe care o cunoştea foarte puţin, spunând că plănuieşte un atac. „Am un mic secret. Fii recunoscătoare că te-am etichetat“. Fata i-a răspuns: „Nu, este doar înfricoşător. Abia te cunosc şi mă etichetezi într-o poză cu nişte arme”, conform publicaţiei Daily Mail. „Este un străin. Nu ştiu nimic despre el, a decis să mă eticheteze în postarea lui cu arme”, a afirmat ulterior.
 
Ramos, care s-a născut în Dakota de Nord, dar a trăit în Uvalde, a fost elev la liceul Uvalde. În timpul studiilor, colegii îşi amintesc că atacatorul a fost umilit cu privire la hainele pe care le purta, dar şi vizavi de situaţia financiară a familiei sale. 
 
Guvernatorul statului Texas, Greg Abbott, a vorbit despre „o crimă fără sens” şi a cerut comunităţii din Uvalde să-i sprijine toţi pe cei care suferă de pe urma acestui atac. 
 
Autorităţile spun că este cel mai sângeros atac de la tragedia din 2018 când 14 elevi de liceu şi trei angajaţi au fost ucişi în Parkland, Florida şi de la cea din 2012 din Sandy Hook din Connecticut, în care au fost ucişi 20 de copii şi şase angajaţi.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările