CIA şi-a creat cont de Instagram. Prima postare este o combinaţie criptică de mesaje ascunse

CIA şi-a creat
cont de Instagram. Prima postare este o combinaţie criptică de mesaje ascunse

Prima imagine publicata de CIA pe contul de Instagram

Agenţia Centrală de Informaţii a SUA şi-a creat un cont de Instagram, joi, şi a ales ca primă postare o poză care descrie natura clandestină a agenţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

În fotografie, numeroase obiecte sunt împrăştiate pe ceea ce pare a fi un birou de servicu.
 
Un ceas de birou, o legitimaţie de angajat şi hărţi cu Rusia şi China-câteva obiecte, cu excepţia tapetului în stilul anilor 1970, par să fie caracteristice unui spaţiu de lucru obişnuit al unui analist CIA.
 
Însă aşa cum sugerează şi textul criptic care însoţeşte imaginea, multe dintre ele au un înţeles ascuns: „I spy with my little eye...“ (joc de cuvinte în limba engleză, care se traduce „Văd cu ochişorul meu“)
 
Potrivit CBS News, multe dintre obiecte aparţin unor angajaţi actuali ai CIA.
 
Printre obiectele incluse în imagine sunt:
 
  • O fotografie cu directoarea CIA Gina Haspel din 1985 pe o legitimaţie-în altă imagine, numărul 0911947 apare pe o legitimaţie. CIA a devenit operaţională pe 18 septembrie, 1947.
  • O statuie cu o bufniţă aurie care o reprezintă pe Atena, zeiţa greacă a înţelepciunii.
  • Ora unui ceas de birou arată 08:46, momentul în care Zborul 11 al American Airlines a lovit Turnul de Nord de la World Trade Center în timpul atacurilor teroriste de la 11 septembrie, 2001.
  • Ştampila bine- cunoscută „Classified”
  • O imagine cu Tony Mendez, ofiţer CIA care a coordonat salvarea a şase ostatici americani din Iran, în 1979.
 
„Faptul că ne-am creat un cont pe Instagram este un alt fel prin care împărtăşim poveştile CIA şi recrutăm americani talentaţi“, a declarat un purtător de cuvânt al CIA pentru CBS News.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările