Chuck Hagel:  „Statele Unite nu trebuie să conducă lumea“

Chuck Hagel a fost confirmat definitiv de Senatul american la conducerea Pentagonului

La scurt timp după ce a fost confirmat în funcţia de secretar al Apărării, Chuck Hagel a declarat că Statele Unite ar trebui să se implice în politica internaţională, nu să încerce să conducă lumea.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

După ce Senatul i-a aprobat numirea în funcţia de secretar al Apărării,  Hagel a solicitat Statelor Unite să continue dezvoltarea unor relaţii solide cu vechii şi noii aliaţi, relatează site-ul bbc.co.uk.

„Nu putem conduce lumea, dar ar trebui să ne implicăm“ în conducerea sa, a spus cel de-al 24-lea secretar american al Apărării. El a adăugat că Statele Unite au fost „o forţă de partea binelui“, iar armata americană ar trebui să îşi utilizeze resursele într-un mod „înţelept“.

Noul secretar al Apărării a jurat să fie mereu „cinstit“ cu membrii personalului, cerând în schimb acelaşi tratament.

„Nu voi vă alăturaţi echipei mele, ci eu mă alătur echipei voastre“, a spus el, potrivit CNN. „Vreau să ştiţi cât de mândru sunt de această ocazie pe care preşedintele şi Congresul Statelor Unite mi-au oferit-o“, a adăugat el.

Voi fi sincer. Voi fi direct. Aştept acelaşi lucru de la voi“, a afirmat acesta.  „Nu voi cere nimănui să facă mai mult decât fac eu însumi“, a mai promis Hagel. 

Chuck Hagel l-a înlocuit pe Leon Panetta în funcţia de şef al Pentagonului. „Sunt onorat că preşedintele Obama şi Senatul mi-au încredinţat“ această funcţie, a declarat Hagel.

Preşedintele Obama a ţinut să precizeze, la rândul său, că se bucură de faptul că atât republicanii, cât şi democraţii l-au sprijinit pe Chuck Hagel.

„Sunt recunoscător că, atunci când vine vorba de apărarea naţională, nu suntem democraţi sau republicani. Suntem americani, iar cea mai importantă responsabilitate a noastră este siguranţa poporului american“, a spus el.

   

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările