Ceremonia de inaugurare a mandatului lui Joe Biden, urmărită de mai mulţi americani decât învestirea lui Donald Trump

Ceremonia de inaugurare a mandatului lui Joe Biden, urmărită de mai mulţi americani decât învestirea lui Donald Trump

Joe Biden discurs si plecarea dupa depunerea juramantului la Capitoliu 20 ianuarie 2020 FOTO EPA-EFE

Ceremonia de inaugurare a mandatului prezidenţial al lui Joe Biden a fost urmărită de mai mulţi americani decât învestirea din 2017 a lui Donald Trump, potrivit datelor preliminare Nielsen.

La nivelul primelor şase reţele majore de televiziune din SUA, aproximativ 39,87 milioane de oameni au urmărit ceremonia de jumătate de oră (11:45 - 12:15 ET, miercuri) în care Biden şi vicepreşedintele Kamala Harris au depus jurământul.

În 2017, numărul celor interesaţi de eveniment a fost 38,35 de milioane. Diferenţa reprezintă o creştere cu 4%.

Cei mai mulţi au ales anul acesta CNN, unde 9,9 milioane de oameni au urmărit evenimentul, citează Variety. Reţeaua susţinută de AT&T a transmis că acesta este cel mai mare număr de telespectatori din istorie pe care l-a atras pentru o transmisiune a învestirii. 

Transmisiunea ABC News a înregistrat a doua cea mai mare audienţă, cu o medie de 7,66 milioane de telespectatori, urmată de cea a NBC News, cu 6,89 milioane, MSNBC, cu aproximativ 6,53 de milioane, CBS News, cu aproximativ 6,07 milioane, şi Fox News Channel, cu 2,74 de milioane.

Faţă de 2017, CNN a înregistrat o creştere cu 196%. Fox News Channel, care a avut în urmă cu patru ani o audienţă record (11,76 milioane de telespectatori), a scăzut acum cu 77%.

Cifrele sunt preliminare şi pot suferi modificări odată ce Nielsen va face o analiză mai amplă.

Miercuri, în intervalul orar 11:00 - 16:00 ET, aproximativ 29,45 de milioane de oameni au urmărit evenimentele pe cele şase reţele, o creştere cu aproximativ 9% faţă de 2017. 

Anul acesta, transmisiunile CNN au atras cei mai mulţi telespectatori, în medie 7,74 de milioane. Urmează ABC News, cu 5,37 de milioane, şi MSNBC, cu aproximativ 5,33 de milioane.

Fox News a dominat ziua în 2017, cu o medie de 8,77 de milioane, iar MSNBC a înregistrat atunci cea mai scăzută audienţă, cu aproximativ 1,38 de milioane. În urmă cu patru ani, transmisiunile CNN au fost urmărite în medie de 2,61 milioane de telespectatori.

Citeşte şi:

Joe Biden, o nouă abordare faţă de comunitatea LGBT+. Ce decizii a semnat

Toţi pasagerii care ajung cu avionul în SUA vor intra în carantină

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările