„Cea mai singuratică balenă din lume“, filmată în timp ce se izbeşte cu capul de pereţii bazinului. Kiska se află în captivitate de 40 de ani VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Balenele şi delfinii, trăiesc în general puţin în captivitate Foto: Captură video
Balenele şi delfinii, trăiesc în general puţin în captivitate Foto: Captură video

Orca Kiska care este de peste 40 de ani în captivitate a fost surprinsă lovindu-se cu capul de pereţii bazinului de la MarineLand, situat în provincia Ontario din Canada, de activistul Phil Demers. Orca a fost denumită „ cea mai singuratică balenă din lume”, de Whale Sanctuary Project, care militează pentru protecţia balenelor şi a delfinilor în captivitate.

Orca Kiska s-a născut în largul coastei Islandei şi se afla în captivitate din 1979. Ea este singură din 2011, după ce au murit toţi partenerii ei şi cei cinci pui ai săi, potrivit news.com.au.

„Acest videoclip a fost realizat pe 4 septembrie 2021. Activiştii anti-captivitate au intrat în MarineLand şi au observat-o pe Kiska, ultima orcă supravieţuitoare lovindu-se cu capul de perete. Vă rugăm să urmăriţi şi să distribuiţi. Această cruzime trebuie să se termine. #FreeKiska ” a scris activistul Phil Demers activist pentru eliberarea animalelor din captivitate, fost angajat al parcului acvatic din Ontario.

Într-o altă postare el mai spune că orca în vârstă de 44 de ani - „Kiska, este în primejdie ”, precizând că aceasta manifestă un comportament periculos şi autodistructiv.

„De mai bine de 40 de ani, ea suferă din cauză că şi-a pierdut libertatea, puii şi toţi partenerii din bazin. În ultimii 10 ani a trăit în izolare completă faţă de alte exemplare asemenea ei. Asta este rezultatul singurătăţii, în captivitate”, a transmis Fundaţia pentru Salvarea Orcilor.

Acesta „este rezultatul direct, legat de stres, al orcii islandeze capturate în sălbăticie, Kiska fiind crescută într-un mediu artificial în ultimele patru decenii. Din păcate, acest lucru nu este unic, iar comportamentul  repetitiv demonstrat de Kiska a fost văzut la alte orci captive. Stresul cronic poate compromite sistemele imune şi fiziologia orcilor captive, cauzând boli şi, uneori, moartea.Orca şi, într-adevăr, toate balenele şi delfinii, trăiesc în general puţin în captivitate”, a declarat acttivistul Rob Lott, potrivit iNews.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite