Ce garanţii avem că viitorul preşedinte al României are convingeri euroatlantice?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Multe elogii, în Parlamentul României, pe 1 aprilie, nu pe post de păcăleli, ci drept recunoaşteri ale rolului determinant al Armatei României la intrarea în Clubul Libertăţilor Asumate, altfel spus comunitatea euroatlantică. Dincolo de apeluri, promisiuni şi alte tirade 100% electorale, niciun leu în plus, acum, pentru Soldatul Român, bun doar ca pretext la depuneri de coroane politice, când vor muşchii lui Trahanache şi alde Tipătescu.

Cu o voce iniţial timidă, specifică unui interlocutor de bun simţ, oarecum nedumerit de platoul de filmare unde a fost invitat, de intenţiile reale ale partenerilor de dialog, actualul redactor-şef al "Revistei 22", compatriotul Armand Goşu, s-a dovedit a fi un conaţional fascinant, prin capacitatea de a oferi răspunsuri care ţin de viaţa reală, nu de tomuri prăfuite, uitate de cursanţi pe rafturi existente în biblioteci universitare.

Iniţiativa invitării sale în faţa celor doi realizatori ai emisiunii atipice "Raport secret", vizionabilă şi la Chişinău, a aparţinut autorului unui volum de reflecţii geopolitice, cu un titlu şocant, "Al Treilea Război Mondial", conaţionalul Alexandru Grumaz, comparabil, prin limbajul corpului şi nu numai, într-o anumită măsură, cu  Sir Winston Leonard Spencer-Churchill.

A fost un Triunghi al Bermudelor, în care un general cu studii la Universitatea Naţională de Apărare din Washington D.C., respectiv camaradul Alexandru Grumaz, un român cu doctoratul la Moscova, adică surprinzătorul Armand Goşu, şi un simplu jurnalist, cu convingeri euroatlantice, ca autorul acestui blog, au pus lupa pe ceea ce aş numi, apropo de Triunghiul Diavolului, deja amintit, respectiv pe Piaza Rea, pentru unii occidentali, a momentului actual, locatarul de la Kremlin.

Înainte de a vă invita să urmăriţi imaginile care redau o discuţie cu afirmaţii, date, dezvăluiri inedite, îmi aduc aminte de faptul că, la rândul meu, am fost invitat într-un platou de filmare, unde alde X se îndoia de angajamentele prezente şi viitoare ale Alianţei. 

X fiind becher, cu pretenţii în lumea publiciştilor români.

Mai mult, la iniţiativa unei jurnaliste de nota 10, prin spirit, perseverenţă şi tăria sa de a da un credit altor semeni, am intrat în dialog, via Skype, cu şeful actual al statului român, pe care l-am întrebat despre garanţiile oferite de NATO, la Summitul Alianţei, din Portugalia. 

Răspunsul a fost unul diplomatic.

Iată că acum, potrivit faimoasei reviste germane Der Spiegel, nu autorului insignifiant al acestor rânduri, NATO trimite Moscovei un mesaj clar:

Alianţa nu se va resemna cu faptul dacă după Ucraina, Moscova va pune în discuţie frontierele existente ale altor state. Aliaţii vor apăra „integritatea teritorială, independenţa şi suveranitatea Armeniei, Azerbaidjanului şi Republicii Moldova”.

În plus, după ce a luat la cunoştinţă de valul de atacuri publice justificate, în Statele Unite, dar şi în Europa, inclusiv din partea unui pro-american, muritor de rând, ca mine, care nu suportă ipocrizia, lipsa de bărbăţie, laşitatea, cel mai puternic om al lumii a decis să întărească dispozitivul militar din România.

O ţară care a probat, prin militarii căzuţi la datorie, inclusiv zilele trecute, respectul pentru valorile însumate, peste Ocean, în Statuia Libertăţii.

Merită să vizionaţi dezlănţuirea lui Armand Goşu, în cadrul unei emisiuni în care dragostea de ţară, aversiunea faţă de politicienii impotenţi, fără credinţă în neamul românesc, nu mai constituie un "Raport secret":

NOTA BENE:

Mulţumesc frumos conaţionalilor Andrei Stoian şi Mihai Niculae, pentru sprijinul oferit la realizarea acestor emisiuni sui-generis. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite