Ce a discutat generalul Mircea Chelaru cu generalii de la Mons şi Washington D.C.

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Generalul Mircea Chelaru a fost primit, la Pentagon, cu cele mai înalte onoruri militare.
Generalul Mircea Chelaru a fost primit, la Pentagon, cu cele mai înalte onoruri militare.

"Alo! Staţi liniştiţi pe locurile voastre!" Cuvintele rostite de preşedintele României socialiste, în decembrie 1989, sunt acum, cu modificările de rigoare, exact acelea cu care încep, continuă şi îşi termină mesajele, deloc oneste, personaje care mai bântuie prin arena atenţiei publice. Şi care, deloc surprinzător, pledează, subtil, cauza imperiului răsăritean, nu cea a comunităţii euroatlantice, din care face parte şi România.

Eram tentat să nominalizez un ex-ministru de externe, dar lista celor care fac cu ochiul, din nou, spre lumina, pardon, spre şoferul maşinii de război al imperiului răsăritean este extrem de lungă. 

Până la urmă, Vladimir Vova Putin ne face tuturor românilor un real serviciu. 

Ne determină, de bună voie, dar siliţi de evenimentele derulate rapid, la est de noi, să alegem bobul de neghină. 

Mai sunt concetăţeni care tânjesc, din reflex format în epoca socialistă, din încremenire în modelul social apus la decesul Uniunii Sovietice, după valori evident euroasiatice. 

Dar sunt majoritari compatrioţii care conştientizează rostul valorilor euroatlantice, în rândurile cărora libertatea este o certitudine, democraţia debarcă de la putere pe cei care încalcă legile, egalitatea în faţa justiţiei nu constituie un enunţ discutabil, fraternitatea înseamnă respectul fiecărui semen, indiferent de naţionalitatea sa, limba lui nativă sau credinţa religioasă asumată. 

Un semen care îşi asumă şi drepturile şi îndatoririle de cetăţean român înscrise în actul fundamental al ţării, în litera şi spiritul lor, nu prin deformarea acestora. 

Portdrapelul valorilor euroatlantice, în spaţiul mioritic, in integrum, o constituie, atât în dreapta, cât şi în stânga Prutului, comunitatea purtătorilor de uniforme militare, garanţii fluturării libere a Tricolorului, deloc înclinat în faţa aroganţei imperiale reale vizibilă la răsărit. 

Din această perspectivă, într-un moment critic pentru Europa estică, am invitat la un dialog imprevizibil pe generalul Mircea Chelaru, ex-şef al Statului Major General, conaţionalul care a înălţat definitiv Tricolorul în faţa Cercului Militar Naţional şi ale cărui confesiuni surprinzătoare le puteţi urmări în înregistrarea inserată mai jos: 

Nota bene:

Mulţumesc doamnei Olga Croitoru, pentru facilităţile asigurate la înregistrarea emisiunii „Valori euroatlantice”, la 6TV.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite