Ce a declarat lidera opoziţiei din Belarus după întâlnirea cu preşedintele SUA

Ce a declarat lidera opoziţiei din Belarus după întâlnirea cu preşedintele SUA

Lidera opoziţiei din Belarus, Svetlana Tihanovskaia, primită la Casa Albă de preşedintele Joe Biden

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, s-a întâlnit miercuri la Washington cu lidera exilată a opoziţiei din Belarus, Svetlana Tihanovskaia, declarând după discuţii că Statele Unite „sunt alături de poporul din Belarus în lupta pentru democraţie şi respectarea drepturilor universale ale omului”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-o declaraţie pe Twitter după întâlnire, Biden a spus că este „onorat” să o găzduiască pe Tihanovskaia la Casa Albă. La rândul ei, Ţihanovskaia a spus într-o declaraţie pe Twitter că Biden a lansat „un ferm semnal de solidaritate cu milioanele de belaruşi neînfricaţi care luptă paşnic pentru libertate”.
 
„Astăzi, Belarus se află în prima linie a bătăliei dintre democraţie şi autocraţie", a spus ea. „Lumea este alături de noi. R. Belarus va fi o poveste de succes". Tihanovskaia se află în Statele Unite din 18 iulie, căutând sprijin pentru mişcarea sa pro-democraţie. Programul ei a inclus întâlniri la nivel înalt la Departamentul de Stat şi la Casa Albă - inclusiv discuţii cu secretarul de stat Antony Blinken şi cu subsecretarul de stat pentru afaceri politice Victoria Nuland, precum şi cu consilierul american pentru securitate naţională, Jake Sullivan.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările