Câte neadevăruri spune Trump în fiecare zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Donald Trump FOTO EPA-EFE
Donald Trump FOTO EPA-EFE

Washington Post a făcut un calcul al informaţiilor false difuzate de Donald Trump într-un an şi jumătate de mandat la Casa Albă, iar datele sunt nedemne pentru un preşedinte al Statelor Unite.

Alergic la presă, Donald Trump are un nou motiv de supărare la adresa Washington Post. Cel mai important ziar din Washington D.C. tocmai a publicat un calcul cu informaţiile false emise de preşedintele american în intervalul 21 ianuarie 2017 - 1 august 2018, adică în 558 de zile de mandat la Casa Albă.

Conform sursei sus-menţionate, zgomotosul preşedinte american a făcut 4.229 de declaraţii neadevărate, media fiind în prezent de 7,6 pe zi. Trump a spus chiar şi 16 minciuni pe zi în iunie şi iulie anul curent. Cele mai multe declaraţii false sunt legate de imigraţie, mai exact 538, şi de amestescul rus în ultimul scrutin prezidenţial din Statele Unite, mai exact 378.

Donald Trump este cunoscut pentru ostilitatea pe care o are faţă de presa care îl critică, apreciind, în stilul lui Stalin, că este „duşmanul poporului“.

ONU a reacţionat joi în cazul criticilor lui Trump la adresa presei. Potrivit raportorul special ONU pentru Libertatea de Opinie şi de Exprimare, David Kaye, atacurile preşedintelui american împotriva presei „sunt contrare obligaţiilor unei ţări de a respecta libertatea presei şi legislaţia internaţională cu privire la drepturile omului“. „Suntem deosebit de îngrijoraţi de faptul că aceste atacuri cresc riscul ca jurnaliştii să fie ţinta unor violenţe”, avertizează el.

Pe de altă parte, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Huckabee-Sanders, a avut joi un schimb de replici dur cu un reporter CNN şi s-a plâns de impactul pe care presa îl are asupra vieţii sale private, scrie The Telegraph, potrivit news.ro.

Solicitată de un corespondent CNN să declare public că presa „nu este duşmanul poporului“, Sanders a refuzat să facă acest lucru. În schimb, ea a vorbit despre nemulţumirile pe care le are faţă de mass-media şi a acuzat-o că este de vină pentru tensiunile din Statele Unite.

Ea s-a plâns că este probabil primul secretar de presă din istoria Casei Albe care are nevoie de protecţia serviciilor secrete din cauza atitudinii negative a presei la adresa sa.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite