Cât de bine este văzut Biden de către americani, după aproape 100 de zile de mandat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Joe Biden / FOTO Getty Images
Joe Biden / FOTO Getty Images

Viteza campaniei de vaccinare şi adoptarea planului gigantic de relansare al economiei sunt principalele motive pentru un rată de aprobare ridicată pentru preşedintele Joe Biden după aproape trei luni de mandat.

Preşedintele are aprobarea a 59% din respondenţii unui sondaj făcut de Pew Research Center, citat de The Guardian.

Prin comparaţie, Donald Trump se bucură de aprobarea a 39% dintre respondenţi în aprilie 2017, Barack Obama a 61%, iar George W. Bush a 55%. Ronald Reagan, în acelaşi punct al mandatului său, avea aprobarea a 67% dintre respondenţi, conform studiului citat.

Având în vedere criza de la graniţă cu Mexicul,  imigraţia ilegală a depăşit pandemia de COVID-19 pe lista de probleme pe care americanii le văd drept foarte importante.

Într-un studiu Pew din iunie 2020, 58% dintre respondenţi spuneau că pandemia este cea mai importantă problemă, cifra coborând acum la 47% pe măsură ce tot mai mulţi americani se vaccinează iar statele federale încep să ridice din restricţii.

O majoritatea semnificativă - 72% - consideră că modul în care a organizat administraţia Biden campania de vaccinare este fie bun (42%), fie excelent (29%), iar 69% sunt în favoarea pachetului de relansare a economiei. Important de notat este că o majoritate a respondenţilor (55%) care s-au declarat fie în mod clar republicani, fie simpatizanţi ai Partidului Republican sunt de părere că administraţia Biden s-a descurcat bine cu campania de vaccinare.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite