Cât timp trebuie izolat un bolnav de COVID-19: Americanii au venit cu răspunsul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
pacient suspiciune coronavirus bolnav covid carantina foto shutterstock

În România, un bolnav depistat cu noul coronavirus e izolat timp de 14 zile. În SUA, însă, legea carantinării şi izolării e mult mai permisivă.

Americanii susţin că perioada de izolare trebuie să fie mai scurtă, în cazul celor care foc forme uşoare ale bolii sau în cazul asimptomaticilor. 

Concret, medicii din SUA au ajuns la concluzia că un bolnav cu forme uşoare sau moderate ale bolii poate ieşi din izolare după 10 zile, fără să aibă nevoie de o nouă testare. Mai mult, experţii americani sunt de părere că simptomele COVID-19 şi nu testele reprezintă cel mai bun indicator pentru situaţia pacientului. De pildă, un pacient care a făcut, la un moment dat, febră, trebuie să stea în izolare, cel puţin 24 de ore, după ce temperatura sa revine la normal. 

Potrivit Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), odată ce simptomele COVID-19 dispar, cel infectat cu virus poate ieşi din izolare, pentru a-şi relua viaţa normală. 

Din datele adunate de americani reiese că cea mai lungă perioadă de izolare e necesară, aşa cum era de aşteptat, în cazul celor care fac forme grave ale bolii şi ajung să fie internaţi în spital. În general, aceşti oameni nu mai transmit virusul după 20 de zile şi pot ieşi din izolare. 

De fapt, s-a constatat că 88% dintre cei care erau grav bolnavi nu mai erau contagioşi, după doar 10 zile. Iar 95% dintre ei nu reprezentau niciun pericol pentru cei din jur, după 20 de zile.

CITEŞTE ŞI:

Testele COVID-19 din România, lipsite de acurateţe: „Toţi bolnavii erau, de fapt, sănătoşi!“

Scandalul testelor eronate de coronavirus ia amploare: CFR, 23 de bolnavi falşi!

Tătaru, despre situaţia celor 23 de teste „fals-pozitive“ de la CFR Cluj: „Se poate întâmpla“

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite