Câştigătoarea premiului Nobel pentru Pace Malala îl critică pe Donald Trump pentru politica sa de separare a copiilor

Câştigătoarea premiului Nobel pentru Pace Malala îl critică pe Donald Trump pentru politica sa de separare a copiilor

FOTO National Geographic

Laureata Premiului Nobel pentru Pace, Malala Yousafzai, a spus despre politica preşedintelui Donald Trump de a separa copii de imigranţi ilegali de familiile lor că este una „crudă” şi „inumană”, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Peste 2.300 de copii au fost separaţi de părinţi după ce administraţia Trump a aprobat o politică de „toleranţă zero” împotriva imigranţilor ilegali la începutul lunii mai, într-o încercare de a-i descuraja pe mexicani să treacă ilegal graniţa în Statele Unite. După mai multe critici publice şi presiuni ale instanţei, Trump a oprit luna trecută separarea familiilor.

„Este crud, nedrept şi inuman. Nu ştiu cum ar putea face cineva acest lucru. Sper ca copii să poată fi împreună cu părinţii lor” a declarat Yousafzai Malala miercuri în timpul unei vizite în America de Sud.

Aflată în Brazilia, cea mai mare economie a Americii Latine, Malala încearcă să convingă autorităţile să investească mai mulţi bani publici în educaţie, o misiune îndrăzneaţă după ce ţara a adoptat un amendament constituţional de a îngheţa pentru a îngheţa cheltuielile federale pentru a reduce din datoria publică.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: