Primul stat american care a introdus căsătoria între persoanele de acelaşi sex în Constituţia sa

Primul stat american care a introdus căsătoria între persoanele de acelaşi sex în Constituţia sa

Căsătorie între persoane de acelaşi sex - foto shutterstock

Peste 62% dintre alegătorii acestui stat au votat pentru includerea în Constituţie a recunoaşterii uniunii între persoanele de acelaşi sex.

Căsătoria între persoanele de acelaşi sex va fi înscrisă în Constituţia statului Nevada, primul stat american care va recunoaşte uniunea acestor persoane, transmite Digi 24.

Peste 62% dintre alegătorii statului Nevada au votat pentru la un referendum organizat simultan cu alegerile prezidenţiale din SUA.

Măsura face din Nevada primul stat american ce recunoaşte şi protejează căsătoria gay în Constituţia sa, subliniază media locale.

În urmă cu 18 ani, cetăţenii statului Nevada se exprimau pentru căsătoria exclusivă a cuplurilor  după ce au heterosexuale. Acum, alegătorii din acelaşi stat au votat pentru includerea în Constituţie a recunoaşterii uniunilor între persoane de acelaşi sex,.

La "întrebarea numărul 2" alegătorilor li s-a cerut să răspundă dacă doresc suprimarea unei dispoziţii adoptate în 2002, potrivit căreia "numai căsătoria dintre un bărbat şi o femeie poate fi recunoscută" în Nevada.

Cuplurile homosexuale au trebuit să aştepte până la sfârşitul anului 2014 şi o decizie a Curţii Supreme, cea mai înaltă jurisdicţie americană, pentru a obţine recunoaşterea uniunii lor, doar la nivel federal, în Nevada şi alte aproximativ treizeci de state.

Amendamentul obligă în plus Nevada şi instituţiile sale să recunoască şi să trateze toate căsătoriile în mod egal, indiferent de sexul persoanelor.

Referendumul, cu toate acestea, stabileşte dreptul organizaţiilor religioase şi al membrilor clerului din Nevada de a refuza să oficieze căsătorii între persoane de acelaşi sex, fără a se lua măsuri judiciare.

Citeşte şi:

CTP, despre homosexualitate şi întâlnirea cu fostul ambasador Michael Guest: Îmi era târşă. Nu aveam nimic cu ei, dar nu eram de acord cu căsătoria

Benedict al XVI-lea: ideologiile „pretins umaniste”, o ameninţare. Critici la adresa căsătoriilor gay, a avortului şi a creării oamenilor în laborator

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările