Casa Albă: „Forţele siriene au folosit arme chimice”

Casa Albă: „Forţele siriene au folosit arme chimice”

Rebel sirian FOTO Reuters

Serviciile secrete americane au ajuns la concluzia că forţele preşedintelui sirian Bashar al-Assad au folosit arme chimice la scară mică împotriva luptătorilor rebeli în războiul civil din Siria, a anunţat joi Casa Albă.

Ştiri pe aceeaşi temă


Evaluarea, care vine în urma solicitării preşedintelui Barack Obama de a-i fi oferite dovezi zdrobitoare după ce experţi americani în informaţii secrete au stabilit la începutul acestui an că cel mai probabil au fost folosite arme chimice în Siria, ar putea pune presiune asupra Washingtonului de a răspunde în forţă la depăşirea a ceea e însuşi Obama a numit „linia roşie”, relatează Reuters.

În urma unei analize deliberative, comunitatea noastră de informaţii apreciază că regimul Assad a folosit anul trecut, împotriva opoziţiei, arme chimice, inclusiv gaz sarin, la scară mică şi în mai multe ocazii”, a declarat presei Ben Rhodes, consilierul adjunct pe probleme de securitate al lui Obama.

„Comunitatea noastră de informaţii are mare încredere în această evaluare, date fiind fluxurile multiple şi independente de informaţii”, a spus el.

Comunitatea de informaţii estimează că între 100 şi 150 de persoane au murit până acum în Siria din cauza unor atacuri chimice detectate; totuşi, datele privind victimele sunt cel mai probabil incomplete”, a adăugat Rhodes.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările