Casa Albă consideră raportul Mueller o „exonerare completă“

Casa Albă consideră raportul Mueller o „exonerare completă“

FOTO Getty Images

Scrisoarea care rezumă raportul Mueller reprezintă o ”exonerare completă” a preşedintelui Donald Trump, apreciază Casa Albă, relatează The Associated Press.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorul special Robert Mueller ”nu a găsit nicio complicitate şi nu a găsit nicio obstrucţionare”, afirmă o purtătoare de cuvânt a Executivului american, Sarah Sanders.

Mueller nu s-a pronunţat dacă Trump a obstrucţionat justiţia în ancheta rusă.

Secretarul Justiţiei Bill Barr şi adjunctul său Rod Rosenstein au stabilit că probele adunate de Mueller sunt insuficiente.

Însă Barr afirmă în scrisoarea pe care a trimis-o Congresului că Mueller nu a găsit probe care să arate că Trump sau echipa de campanie s-au coordonat cu bună ştiinţă cu Guvernul rus pentru a se amesteca în alegerile americane din 2016.

Oficiali de la Casa Albă sărbătoreau duminică faptul că în scrisoare se arată că Mueller ”nu a stabilit” că echipa de campanie a lui Trump a complotat cu Guvernul rus.

”Câte zeci de milioane de dolari au trebuit să plătească contribuabilii americani pentru a se descoperi ceea ce toată lumea ştia deja?”, se întreabă, într-un mesaj postat pe Twitter directoarea însărcinată cu operaţiuni la Biroul Oval Madeleine Westerhout.

Eric Trump, fiul preşedintelui, îndeamnă presa ”să prezinte simplu scuze” pentru ”infernul prin care a trecut toată lumea” în cei doi ani de anchetă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: