Casa Albă, avertizată că ruşii îl folosesc pe avocatul Rudy Giuliani pentru a-i transmite informaţii false lui Trump

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa Albă a fost avertizată de serviciile secrete americane că celebrul avocat Rudy Giuliani, fost primar al oraşului New York, este folosit de ruşi pentru a-i furniza informaţii false preşedintelui Donald Trump.

Patru surse apropiate dosarului afirmă pentru „The Washington Post” că Rudy Giuliani, avocatul personal al lui Donald Trump, a interacţionat cu agenţi ruşi în cursul vizitei sale în Ucraina, în decembrie 2019.

Aceste informaţii au ajuns la consilierul pentru Securitate Naţională, Robert O’Brien, care la rândul său l-a avertizat pe Trump că informaţiile raportate de Giuliani despre Ucraina trebuie să fie privite cu scepticism, existând riscul să prezinte o naraţiune rusă.

Giuliani s-a dus la sfârşitul anului trecut în Ucraina pentru a culege informaţii despre activităţile desfăşurate în această fostă republică sovietică de către Hunter Biden, fiul actualului candidat democrat la Casa Albă Joe Biden.

Acum fostul primar al New York-ului susţine că a găsit un e-mail cu informaţii compromiţătoare despre Biden şi care pot decide cursa pentru Casa Albă.

Mai exact, Giuliani spune că a găsit pe hard diskul unui laptop abandonat şi descoperit într-un atelier de reparaţii din statul Delaware un e-mail din aprilie 2015, în care un consilier al companiei ucrainene Burisma îi mulţumeşte lui Hunter Biden pentru aranjarea unei întâlniri cu tatăl său. La acea vreme, Joe Biden era vicepreşedinte al Statelor Unite. Hunter Biden a lucrat pentru Burisma.

Una dintre surse dezvăluie o parte din mesajul transmis către Casa Albă în legătură cu această informaţie: „Faceţi ce vreţi, dar amicul vostru Rudy a fost manevrat de agenţi ruşi din Ucraina”.

Cazul Hunter Biden a intrat în atenţia publică în vara anului trecut, pe fondul unor presiuni exercitate de Donald Trump asupra omologului său ucrainean Volodimir Zelenski pentru deschiderea unei anchete.

Preşedintele Trump şi republicani din Congres l-au acuzat de corupţie pe Hunter Biden, fără să prezinte dovezi. Cei doi Biden au negat toate acuzaţiile, iar democraţii le-au pus pe seama unei tentative a lui Trump de a-şi mări şansele de realegere.

Cazul a dus la deschiderea unei proceduri de impeachment împotriva lui Trump sub acuzaţia de abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului.

După mai multe audieri tensionate, Camera Reprezentanţilor, dominată de democraţi, a votat pentru destituirea lui Donald Trump, dar Senatul, dominat de republicani, l-a achitat de acuzaţii la începutul lui februarie.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite