Casa Albă apără tăcerea Melaniei Trump în legătură cu atitudinea batjocoritoare a preşedintelui faţă de Greta Thunberg

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Greta Thunberg are 16 ani  FOTO: vox.com
Greta Thunberg are 16 ani  FOTO: vox.com

Casa Albă reacţionează la acuzaţiile de ipocrizie la adresa primei doamne Melania Trump, care a criticat atacurile la adresa fiului ei adolescent, Barron, dar nu şi atacul soţului său faţă de Greta Thunberg, în vârstă de 16 ani.

Secretarul de presă al Casei Albe, Stephanie Grisham, a declarat că Barron se află într-o categorie diferită de Thunberg, pentru că ea este o activistă pentru mediu, care călătoreşte în lume pentru a ţine discursuri“.

Declaraţia lui Grisham a venit la o zi după ce preşedintele Trump a atacat decizia revistei Time de a o numi pe Thunberg „Omul anului“. „Atât de ridicol“, a spus Trump. „Greta are nevoie să înveţe cum să îşi gestioneze furia şi să meargă să vadă un bun film vechi cu un prieten! Relaxează-te, Greta, relaxează-te“.

În urma acestui tweet, unii au acuzat-o pe Melania Trump de ipocrizie, având în vedere că tocmai îşi apărase fiul, pe Barron, în faţa unei profesoare de drept a Universităţii Stanford, care l-a menţionat în timpul unei audieri a comisiei judiciare de cameră. „Un minor are dreptul la viaţă privată şi ar trebui să fie scos din politică. Pamela Karlan, ar trebui să-ţi fie ruşine pentru declaraţia publică părtinitoare şi că foloseşti un copil pentru a o face“, a spus prima doamnă ca răspuns la o afirmaţie a Pamelei Karlan, profesoară la Stanford.

Prima doamnă primeşte adesea critici în legătură cu o campanie anti-cyber-bullying „Be Best“, având în vedere obiceiul soţului ei de a batjocori adversarii politici şi alte persoane pe Twitter.

„Nu este un secret faptul că preşedintele şi prima doamnă comunică adesea diferit, aşa cum fac majoritatea cuplurilor căsătorite“, a spus Grisham.

Fosta primă doamnă Michelle Obama a încurajat-o pe Thunberg: „Nu lăsa pe nimeni să îţi ia lumina“.

Greta Thunberg a răspuns atacului lui Trump schimbând descrierea profilului ei pe Twitter, unde s-a descris drept o „adolescentă care învaţă să-şi gestioneze furia şi care se uită la filme vechi cu prietenii“.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite