Casa Albă anunţă că profesorii şi angajaţii din şcoli vor face antrenamente pentru a purta arme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Trump va folosi fondurile existente de la Departamentul pentru Justiţie pentru a antrena profesorii şi personalul din şcoli în vederea folosirii armelor, a anunţat Casa Albă duminică, conform The Guardian.

Oficiali ai Departamentului pentru Securitate Naţională pune la punct, împreună cu autorităţile din fiecare stat, o campanie de conştientizare privind atacurile armate în şcoli bazată pe campania „Vezi ceva, spune ceva” lansată după atacurile din 11 septembrie, care încurajează opinia publică să rămână vigilentă şi să anunţe autorităţile privind semnale potenţiale de terorism.

Administraţia prezidenţială va colabora îndeaproape cu statele pentru a furniza „antrenamente riguroase pentru folosirea armelor” pentru „personalul şcolar calificat şi voluntar”, a spus Andrew Bremberg, directorul consiliului pentru politici interne al preşedintelui. Nu s-au precizat sumele de bani care vor fi alocate.

Totuşi, Casa Albă nu a inclus în noul plan pentru siguranţa şcolilor şi alte propuneri ale lui Donald Trump, cum ar fi ridicarea vârstei legale la care se pot cumpăra anumite tipuri de arme.

Donald Trump a intrat în conflict cu Asociaţia Naţională pentru Arme de Foc (NRA) din cauza propunerii de a se ridica limita de vârstă.

„Ar trebui să fie toate la 21. Şi NRA ar susţine acest lucru”, a spus Trump în februarie.

Dar NRA a rămas fermă pe poziţii şi a depus o plângere vineri prin care contesta legalitatea noilor restricţii de vârstă din Florida privind cumpărarea puştilor.

Drept urmare, Trump a hotărât ca o nouă comisie federală privind siguranţa în şcoli, condusă de Betsy Davos, să decidă dacă ar trebui ridicată limita de vârstă.

De asemenea, Casa Albă a susţinut o lege care ar îmbunătăţi teoretic sistemul de verificare a antecedentelor pentru cei care cumpără arme de focî încurajând agenţiile federale să respecte legea în vigoare. Pe de altă parte, administraţia nu a susţinut o altă lege care s-ar fi ocupat de lacunele prezente în sistemul de verificare a antecedentelor.

Trump a susţinut şi două propuneri de legi care sunt preferate de cei care susţin un control mai strict al armelor de foc. El a făcut apel către state să aprobe ordinele de protecţie împotriva riscurilor extreme, prin care autorităţile dar şi membrii familiei ar putea cere instanţelor de judecată să le confişte armele celor labili psihic şi să nu le mai permită să cumpere altele noi.

Legea STOP Violenţei în Şcoli a fost şi ea susţinută de Casa Albă care a cerut Congresului să aloce fonduri pentru a crea programe de prevenire a violenţei în şcoli. Această lege este susţinută de Sandy Hook Promise, o organizaţie non-profit creată de familiile victimelor atacului de la şcoala Sandy Hook din 2012.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite