Incident de securitate la Capitoliu. Un poliţist a fost omorât, iar atacatorul a fost împuşcat mortal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clădirea Capitoliului, SUA
Clădirea Capitoliului, SUA

Clădirea Capitoliului din Statele Unite şi străzile din împrejurimile Washington DC sunt izolate după ce un bărbat a lovit cu maşina doi poliţişti. Suspectul şi unul dintre poliţişti au decedat.

UPDATE: Principalul suspect a fost identificat drept Noah Green, un tânăr de 25 de ani. Acesta a postat pe reţelele de socializare în ultimele săptămâni mai multe mesaje, anunţând că şi-a pierdut locul de muncă, că guvernul federal încerca să-i „controleze mintea” şi indicând că este adeptul unui controversat cleric american, liderul Naţiunii Islamului.

Rămâne neclar motivul exact pentru acţiunile lui Green de vineri seară.

Citeşte tot ce se ştie până acum despre Noah Green aici.

UPDATE: Preşedintele american Joe Biden s-a declarat „devastat” după atacul de vineri de la Capitoliu.

„Jill şi cu mine suntem devastaţi la aflarea veştii despre atacul violent asupra unui punct de control de securitate de la Capitoliul Statelor Unite”, a spus preşedintele Joe Biden. 

„Ştim cât de dificil este pentru Capitoliu, pentru toţi cei care lucrează acolo şi cei care îl protejează", a mai spus preşedintele.

Preşedintele Biden a ordonat coborârea în bernă a steagurilor de la Casa Albă.

UPDATE: Măsurile de izolare şi blocare a circulaţiei în jurul Capitoliului au fost ridicate, transmite CNN.

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a cerut ca drapelele să fie coborâte în bernă la Congres.

Poliţistul decedat este al doilea agent al Poliţiei Capitoliului care moare la datorie anul acesta, după ce un alt poliţist a murit în timpul asaltului asupra Congresului din 6 ianuarie 2021.

UPDATE: Suspectul din atacul de vineri de la Capitoliul, şoferul maşinii care a lovit doi poliţişti în apropiere de clădirea Congresului din Washington, a murit, au anunţat mai multe posturi americane de televiziune. 

Acesta se afla în arestul poliţiei, după ce ieşise din maşină cu un cuţit  în mână, conform CNN.

Informaţia a fost confirmată ulterior de şefa Poliţiei Capitoliului. Aceasta a anunţat şi moartea unuia dintre poliţiştii răniţi.

Citeşte întreaga ştire aici.

Ştire iniţială 

Potrivit martorilor, o maşină s-a izbit într-o barieră din apropiere, la scurt timp după ora locală 13:00. Un suspect a fost arestat.

Poliţia Capitoliului  anunţă că doi ofiţeri au fost răniţi.

Un reporter al CNN relatează că a observat o persoană întinsă pe o targă, iar purtătorul de cuvânt al DC Fire a precizat că există indicii că sunt mai mulţi răniţi.

"Un suspect a fost arestat", a indicat Poliţia Capitoliului pe Twitter. "Cei doi agenţi sunt răniţi. Toţi trei au fost transportaţi la spital".

Focuri de armă au fost trase de asemenea, potrivit CNN, fără ca acest lucru să fie confirmat de autorităţi. Numeroase ambulanţe şi maşini de Poliţie sunt lângă Capitoliu. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite