Candidatul nominalizat de Trump pentru funcţia de secretar al Armatei s-a retras

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mark Green Foto: Captură CNN
Mark Green Foto: Captură CNN

Candidatul nominalizat de preşedintele american Donald Trump pentru funcţia de secretar al Armatei, Mark Green, s-a retras, a anunţat un oficial de la Casa Albă citat de Reuters.

Green, care este al treilea nominalizat al lui Trump pentru o funcţie de secretar care se retrage, s-a confruntat cu critici din partea organizaţiilor pentru apărarea drepturilor omului şi a avocaţilor, pentru comentarii făcute în trecut privind minorităţile etnice şi sexuale.

Green a afirmat într-un comunicat că “atacuri false şi dezinformante” l-au determinat să se retragă.

“În mod tragic, viaţa mea în serviciul public şi credinţa mea creştină au fost caracterizate greşit şi atacate de câţiva aflaţi în cealaltă tabără, pentru câştig politic”, a spus el.

“Deşi aceste atacuri false nu au nici un impact asupra nevoilor Armatei sau asupra calificărilor mele pentru a servi, cred că este crucial să îi ofer preşedintelui capacitatea de a avansa în viziunea sa de a readuce armata la locul său potrivit în lume”, a adăugat Green.

Liderul grupului democrat din Senat, Chuck Schumer, a declarat într-un comunicat că decizia lui Green de a se retrage este “o veste bună pentru toţi americanii”, în special pe cei vizaţi “personal de comentariile sale jignitoare la adresa minorităţilor sexuale, a comunităţii musulmane, a comunităţii hispanice şi a altora”.

Green a servit în Regimentul 160 pentru Operaţiuni Speciale al Aviaţiei, în cadrul căruia a servit de trei ori în Orientul Mijlociu.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite