Când Trump îşi asumă merite pe care nu le are: reacţia unui specialist către liderul american după ce s-a lăudat că a redus mortalitatea cauzată de cancer

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Donald Trump în timpul unui miting de campanie în Florida FOTO Guliver / Getty Images
Donald Trump în timpul unui miting de campanie în Florida FOTO Guliver / Getty Images

Aflând rezultatele unui raport anual privind scăderea ratei mortalităţii de cancer în Statele Unite, Donald Trump s-a grăbit să-şi atribuie merite. Un specialist în domeniu în contrazice cu tărie.

Pe Twitter, canalul său preferat de comunicare, cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite, republicanul miliardar Donald Trump, a legat scăderea mortalităţii de cancer în teritoriul american în 2017, pentru al 26-lea an consecutiv, de rolul pozitiv jucat de administraţia sa. În 2017, Statele Unite au înregistrat un record în reducerea cazurilor de deces din cauza cancerului. „Rata mortalităţii de cancer în Statele Unite este cea mai bună din istorie! Multe veşti bune ies din această administraţie“, a scris Trump.

Potrivit raportului, publicat de „CA: A Cancer Journal for Clinicians“, rata mortalităţii de cancer este în „scădere continuă“ din 1991 până în 2017. Cele mai bune date au fost obţinute în 2016 şi 2017. În 2017 s-a înregistrat o scădere de 2,2%, datorată în parte unei reduceri semneficative a deceselor de cancer la plămân.

„Bună încercare, dar nu mă poţi păcăli“! Comentariul aparţine publicaţiei „The Huffington Post“, care îi aminteşte lui Donald Trump, la fel ca mulţi cititori americani, că se alfă la Casa Albă din 2017, în timp ce raportul conţine date reieşind din politici anterioare.

O reacţie pe această temă a avut şi Gary M. Reedy, directorul general al American Cancer Society. Potrivit lui, administraţia Trump nu are nicio legătură cu acest raport.

„Tendinţele mortalităţii din raportul nostru actual (…) reflectă prevenţia, detecţia precoce şi progresele tratamentului care s-au produs în cursul anilor precedenţi“, a precizat specialistul într-un comunicat publicat joi.

Ori preşedinţii din anii raportului sunt doi republicani şi doi democraţi: George Bush Sr. şi fiul său George W. Bush, respectiv Bill Clinton şi Barack Obama.

Trump ar putea afla abia de anul viitorul impactul administraţiei sale în privinţa combaterii cancerului în Statele Unite. Ori, potrivit CNN, actualul lider de la Casa Albă a propus reducerea finanţării Institului Naţional al Sănătăţii, sub egida căruia se află agenţia responsabilă de lupta împotriva cancerului.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite