VIDEO Calvarul fetelor răpite din Ohio: zece ani în lanţuri

VIDEO Calvarul fetelor răpite din Ohio: zece ani în lanţuri

Amanda Berry (centru), alături de sora şi fiica ei de şase ani.   Foto: AFP

Trei femei răpite de portoricani la începutul anilor 2000 în Cleveland s-au întors la familiile lor, după ce au fost sechestrate timp de zece ani într-o casă din Cleveland. Poliţiştii au arestat trei portoricani despre care se crede că au legătură cu acest caz, unul dintre ei fiind bănuit că este autorul răpirilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ajutaţi-mă! Am fost răpită şi dată dispărută timp de 10 ani, iar acum sunt aici. Sunt liberă“, le-a spus Amanda Berry, printre lacrimi şi gâtuită de emoţii, celor de la Serviciul de Urgenţă. Amanda, acum în vârstă de 26 de ani, a fost sechestrată timp de aproape zece ani alături de Georgina (Gina) DeJesus (23 de ani) şi Michelle Knight (32 de ani). Mai exact, Michelle a fost răpită în 2000, la aproape 20 de ani, Amanda – în 2003, la aproape 17 ani, iar Gina – în 2004, la 14 ani.

Presa locală a relatat că ele au fost răpite pe aceeaşi stradă  (Lorain), aflată la 5 km de casa unde erau prizoniere şi că au fost legate în timpul perioadei de captivitate, poliţiştii descoperind lanţuri agăţate de tavanul casei.

Luni, cele trei femei şi-au recăpătat libertatea. Asta, după ce un bărbat a auzit strigătele de ajutor ale Amandei, care a profitat de lipsa răpitorilor pentru a evada din casa groazei aflată într-un cartier rezidenţial din Cleveland. Şeful poliţiei din Cleveland, Mike McGrath, a spus că Amanda Berry este „adevărata eroină care a pus totul în mişcare“, iar mulţumită ei celelalte trei persoane sunt în viaţă.

Alături de cele trei a fost salvată şi o fetiţă în vârstă de şase ani, fiica Amandei Berry, cel mai probabil concepută cu unul dintre răpitori şi adusă pe lume în captivitate. Cele patru au fost spitalizate luni seară, suferind de deshidratare severă şi uşoară subnutriţie, însă ieri-dimineaţă ele au fost externate şi s-au putut întoarce la familiile lor.

Poliţiştii din Cleveland au arestat trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 50 şi 54 de ani, originari din Puerto Rico, după ce Amanda Berry i-a spus unui agent că bărbatul care a privat-o de libertate se numeşte Ariel Castro şi are 52 de ani. Alături de Ariel, au fost reţinuţi şi fraţii săi, Pedro şi Oneil, iar cei trei vor fi puşi sub acuzare în următoarele zile. 

Erou din întâmplare

Charles Ramsey (foto) a devenit „eroul zilei“ în State după ce a ajutat-o pe Amanda Berry să scape din casa groazei în care fusese ţinută aproape zece ani. „Am auzit strigăte. Îmi mâncam hamburgerul de la McDonald’s, am ieşit afară şi am văzut o fată care încerca înnebunită să iasă dintr-o casă“, a povestit Ramsey jurnaliştilor americani. Bărbatul a spart uşa casei vecinului său, Ariel Castro, reţinut ulterior de poliţie. Ramsey spune că nu şi-a dat seama de gravitatea situaţiei până nu a văzut că din casă a ieşit o fetiţă. „Am ştiut că e ceva foarte grav când am văzut că fetiţa albă a fugit în braţele unui bărbat de culoare“, a mai spus Ramsey pentru postul ABC.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările