Calcul final: Washington Post a anunţat numărul total al minciunilor spuse de Donald Trump în calitate de preşedinte al SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Donald Trump la un miting electoral în Kentucky FOTO AFP
Donald Trump la un miting electoral în Kentucky FOTO AFP

Washington Post a anunţat numărul minciunilor spuse de Donald Trump de-a lungul celor patru ani de mandat la Casa Albă.

Potrivit unui calcul făcut de Washington Post, cel de-al 45-lea preşedinte american a spus în total 30.573 de minciuni în timpul mandatului.

Washington Post scrie că Trump a făcut declaraţii false pe aproape toate subiectele, dar mai ales atunci când s-a referit la realizările sale în calitate de preşedinte.

Donald Trump a spus minciuni încă din prima zi de mandat şi a crescut numărul lor zilnic odată cu trecerea anilor, mai ales în ultimele 12 luni de preşedinţie. Ziua în care a făcut cele mai multe declaraţii false a fost 2 noiembrie 2020, în ajunul alegerilor prezidenţiale. În acea zi, Trump a făcut 503 declaraţii care nu au nicio legătură cu realitatea, relevă Washington Post.

Publicaţia americană precizează că Donald Trump a minţit mai ales la mitingurile sale şi pe Twitter, creând astfel o realitate alternativă pentru susţinătorii săi.

Washington Post dă asigurări că îşi va continua campania de verficare a validăţii declaraţiilor şi în cazul noului preşedinte, democratul Joe Biden, dar se îngrijorează că fostul preşedinte republican încă va avea impact asupra publicului.

De altfel, Donald Trump a deschis luni în Florida un birou care se va ocupa de îndatoririle sale ca fost preşedinte şi va încerca să-i continue agenda politică.

„Biroul va fi responsabil cu gestionarea corespondenţei, declaraţiilor publice, apariţiilor şi activităţilor oficiale ale preşedintelui Trump pentru a promova interesele Statelor Unite şi a duce mai departe agenda administraţiei Trump prin advocacy, organizare şi activism public”, se arată într-un comunicat.

În declaraţia de rămas-bun, Trump le-a transmis susţinătorilor săi: „Ne vom întoarce într-un fel sau altul”. Fostul lider de la Casa Albă nu a mai avut apariţii publice din Ziua Inaugurării, când s-a retras la reşedinţa sa din complexul Mar-a-Lago, Palm Beach, Florida.

Potrivit Wall Street Journal, înainte de a-şi încheia mandatul, Donald Trump a discutat cu unii dintre colaboratorii săi despre crearea unei formaţiuni politice ce s-ar intitula „Patriot Party”.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite