Bursa de la Tokyo se redeschide în scădere, după ce Obama este prezentat în avans în SUA

Bursa de la Tokyo s-a redeschis miercuri în scădere după pauza de la prânz, în timp ce presa americană îl prezenta pe Barack Obama ca învingător în patru state-cheie în alegerile pentru desemnarea viitorului preşedinte al Statelor Unite, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Miercuri la ora locală 12.40 (5.40, ora României), indicele Nikkei a pierdut brusc 35,50 de puncte (0,40%), coborând până la 8.939 de puncte, după ce a stagnat toată dimineaţa. Indicele extins Topix a scăzut, de asemenea, cu 0,32%.

Investitorii, aflaţi în aşteptate de la începutul săptămânii, pare că au reacţionat la scăderea concomitentă a valorii dolarului în faţa yenului, o mişcare care penalizează întreprinderile exportatoare japoneze.

Potrivit unor estimări ale unor posturi americane de televiziune, Barack Obama înregistrează un avantaj faţă de Mitt Romney în cursa către Casa Albă, prezentându-l câştigător în patru state-cheie.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările