Povestea copilului care a murit în atentatele din Boston. Sora şi-a pierdut un picior, mama are leziuni cerebrale

Povestea copilului care a murit în atentatele din Boston. Sora şi-a pierdut un picior, mama are leziuni cerebrale

Martin Richard FOTO  LUCIA BRAWLEY / PERSONAL PHOTO / CBS News

Martin Richard, în vârstă de opt ani, îşi aştepta tatăl la linia de sosire a maratonului din Boston, alături de mama sa şi de sora sa mai mică. Exploziile care au avut loc chiar la linia de final i-au produs leziuni cerebrale grave mamei sale, care a fost operată la scurt timp, dar rămâne în stare gravă. Sora sa în vârstă de şase ani şi-a pierdut piciorul, care i-a fost amputat în explozie. Martin este una dintre cele trei persoane care au murit.

Era un băieţel precum toţi ceilalţi din America, pasionat de baseball şi căruia îi plăcea să meargă pe bicicletă, povesteşte Jaane Sherman, o vecină a familiei, pentru postul local de televiziune WCVB. 
 
El a mers alături de mama sa, Denise, să-şi aştepte tatăl la linia de sosire a maratonului din Boston. Înainte ca tatăl său să ajungă, două explozii produse în urma unor atentate cu bombă au ucis trei persoane şi au rănit mai bine de 140 de oameni. 
 
Printre cei care şi-au pierdut viaţa se numără şi Richard. Mama sa a fost spitalizată şi are răni grave, potrivit publicaţiei britanice „The Times”. Ea ar fi fost supusă unei operaţii la scurt timp după internare, având leziuni cerebrale grave. 
 
Sora sa mai mică, al cărui nume nu a fost dezvăluit, şi-a pierdut piciorul, care i-a fost amputat în una dintre explozii.
 
Familia Richard locuieşte în oraşul Dorchester din Massachusetts. Noaptea trecută, locuitorii de aici s-au strâns pentru a se ruga pentru Martin şi pentru familia sa.
 
„Sunt iubiţi de această comunitate. Contribuie în multe feluri. De aceea vedeţi această solidaritate”, a explicat Ayanna Pressley, consilier local al oraşului, pentru „Boston Globe”. 
 

Megan Cloke, unul dintre concurenţii maratonului din Boston, lasă flori pe treptele casei unde locuia Martin Richard, în vârstă de opt ani, ucis luni în atacul terorist FOTO Reuters
 
 

 
 

Alte ştiri pe aceeaşi temă:

VIDEO Atentate la Boston: cele mai puternice imagini de la atacurile cu bombă din SUA

Organizaţiile internaţionale de presă au obţinut imagini video filmate de persoane aflate la doar câţiva metri de locul în care s-au produs exploziile de la Boston, care au ucis trei persoane şi au rănit peste 140. Dintre acestea, cel puţin 30 se află în stare gravă, iar majoritatea au suferit amputări ale membrelor inferioare.


VIDEO Mărturii de la Boston: „Piciorul cuiva a zburat pe lângă capul meu.” „Era ca o zonă de război, mi-a amintit de 11 septembrie”

„Mi-am dat cureaua pentru a ajuta să oprim sângerarea persoanei care rămasese fără un picior”, povesteşte John Ross, care se afla de faţă atunci când s-au produs exploziile la maratonul din Boston.

 


FOTO O atletă din Craiova stabilită în America a participat la maratonul din Boston. Nuţa Olaru: „Toată lumea a început să fugă disperată ca să se salveze”

Nuţa Olaru, în vârstă de 43 de ani, din Craiova, a participat la maratonul din Boston. Atleta româncă terminase cursa când au avut loc exploziile. Olteanca a declarat că încă îi tremură picioare, însă îi mulţumeşte lui Dumnezeu că este bine.


SUA se pregătesc pentru ce este mai rău, după atacurile cu bombă de la Boston. Autorităţile au luat măsuri draconice de securitate, nivelul de alertă rămâne ridicat

Oraşele americane şi-au sporit măsurile de securitate în scurt timp pentru a încerca să prevină un alt eveniment dezastruos precum atacul terorist din Boston, al căror explozii s-au soldat cu cel puţin trei morţi şi 140 de răniţi.


oliţia din Boston percheziţionează un apartament în legătură cu atentatele de la maraton

Atentatele din Boston nu au fost încă revendicate, iar poliţia nu a anunţat încă identificarea unor suspecţi. Forţele de ordine percheziţionează însă un apartament din suburbia Revere, potrivit Associated Press.

 


Un arab saudit, primul suspect al atentatelor de la Boston

O persoană de origine saudită se află sub supravegherea poliţiei, fiind internată deocamdată la un spital din Boston, potrivit „The New York Post”. Arabul este principalul suspect al autorităţilor pentru atacurile cu bombă care au ucis ieri trei persoane la Boston.


Bărbat misterios pe acoperişul unei clădiri aflate la câţiva metri de locul exploziilor din Boston

O fotografie făcută de un spectator la maratonul din Boston, la scurt timp după ce au explodat primele două bombe în apropierea liniei de final, arată un bărbat suspect mergând pe un acoperiş aflat la câteva zeci de metri de la locul în care s-au produs deflagraţiile.


Dezastre în ziua de 15 aprilie: de la moartea lui Abraham Lincoln la atacul terorist din Boston

Două explozii au avut loc luni în apropierea liniei de sosire a maratonului din Boston, iar o a treia deflagraţie s-a petrecut la Biblioteca JFK. Evenimentele din Boston au cauzat moartea a trei persoane.


Atacul terorist din Boston, o recapitulare a dezastrului

Explozia a două bombe în Boston s-a soldat cu trei morţi şi cel puţin 110 răniţi, dintre care şase se află în stare gravă. Cel puţin opt răniţi sunt copii.

  

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările