Bloomberg: Trump s-ar putea întâlni în iulie cu Putin

Bloomberg: Trump s-ar putea întâlni în iulie cu Putin

Vladimir Putin (stânga) şi Donald Trump, la summitul APEC EPA EFE

Preşedintele american Donald Trump intenţionează să aibă un summit bilateral cu omologul său rus Vladimir Putin în timpul vizitei sale în Europa, care va avea loc în iulie, scrie Bloomberg, citând două surse apropiate dosarului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Liderul de la Casa Albă ia în considerare două date pentru un summit cu omolgul său de la Kremlin, fie înainte de reuniunea NATO, programată pe 11-12 iulie la Bruxelles, fie după vizita sa la Londra, pe 13 iulie.

Un oficial de la Casa Albă a subliniat că acest aspect va fi discutat la Moscova de John Bolton, consilierul pentru Securitate Naţională.

Vizita lui Bolton la Moscova, programată în cursul săptămânii viitoare, a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Putin şi Trump s-au întâlnit până acum doar la summituri internaţionale.

Însă ambii preşedinţi şi-au exprimat dorinţa de a se întâlni într-un summit bilateral, iar Austria s-a declarat recent dispusă pentru găzduirea unui astfel de eveniment.

Trump s-a pronunţat recent pentru reintegrarea Rusiei în G7, stârnind stupoare printre aliaţii ţării sale şi chiar în tabăra sa.

Rusia a fost exclusă din acest club după anexarea Peninsulei Crimeea de la Ucraina, în martie 2014.

În SUA, o anchetă a procurorului special Robert Mueller urmează să stabilească dacă Rusia s-a implicat în ultimul scrutin prezidenţial pentru a favoriza candidatura republicanului Donald Trump în detrimentul contracandidatei sale, democrata Hillary Clinton.

În afară de Bolton, o delegaţie de senatori americani se va deplasa în curând la Moscova. John Kennedy, din Louisiana, şi Richard Shelby, din Alabama, au confirmat pentru CNN că vor face parte din această delegaţie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: