Blinken: Testele cu rachete ale Coreei de Nord sunt profund destabilizatoare şi periculoase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antony Blinken
Antony Blinken

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken a afirmat că testele cu rachete efectuat de către Coreea de Nord sunt destabilizatoare şi periculoase. Phenianul nu a oferit niciun răspuns demersului diplomatic de la Washington.

Administraţia Biden a impus miercuri primele sale sancţiuni asupra programelor de înarmare ale Coreei de Nord, în urma unei serii de lansări de rachete nord-coreene, inclusiv două de săptămâna trecută, relatează news.ro. 

SUA doreşte şi impunerea mai multor sancţiuni de către Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite, a declarat miercuri ambasadorul SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield.

Blinken a precizat că SUA nu are vreo intenţie ostilă cu privire la testele cu rachete efectuate de Coreea de Nord. 

"Din păcate, nu numai că nu a existat niciun răspuns la aceste demersuri, dar răspunsul pe care l-am văzut... a fost teste de rachete reînnoite, ceva care este profund destabilizator. Este periculos şi contravine unei întregi serii de rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU. Cred că prin unele dintre acestea Coreea de Nord încearcă să atragă atenţia. A făcut asta în trecut. Probabil că va continua să facă asta", a spus Blinken.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite