Bill Gates, pe primul loc în topul Forbes al celor mai bogaţi americani pentru al 24-lea an consecutiv

Bill Gates, pe primul loc în topul Forbes al celor mai bogaţi americani pentru al 24-lea an consecutiv

Bill Gates

Cofondatorul Microsoft, Bill Gates, ocupă prima poziţie a Forbes 400 pentru al 24-lea an consecutiv graţie unei averi de 89 miliarde de dolari, urmat de fondatorul şi directorul Amazon, Jeff Bezos, cu o avere de 81,5 miliarde de dolari, şi Warren Buffett cu o avere de 78 de miliarde de dolari, potrivit topului celor mai bogaţi americani publicat marţi de revista Forbes.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe locurile următoare se situează inventatorul Facebook, Mark Zuckerberg şi fondatorul Oracle, Larry Ellisson.
 
Forbes subliniază că Mark Zuckerberg este miliardarul a cărui avere a crescut cel mai mult comparativ cu anul trecut, cu un salt de 15,5 miliarde de dolari, până la 71 de miliarde de dolari, ceea ce îi oferă locul patru în topul celor mai bogaţi americani. În schimb, este pentru prima dată după 2007 când Larry Ellisson nu mai este unul din primii trei cei mai bogaţi americani, chiar dacă averea sa a crescut cu 1,8 miliarde de dolari, până la 49,3 miliarde de dolari. 
 
Trump cade 92 de poziţii
 
Preşedintele Donald Trump a căzut 92 de poziţii, până pe locul 248, în clasamentul celor mai bogaţi 400 de americani, în condiţiile în care averea sa este mai mică cu 600 de milioane de dolari comparativ cu anul trecut, fiind estimată la 3,1 miliarde de dolari.
 
 Dacă în 2016 Donald Trump, primul preşedinte american provenit în exclusivitate din sectorul privat, ocupa locul 156 în clasamentul celor mai bogaţi oameni din SUA, în acest an el împarte poziţia 248 cu co-fondatorul şi directorul Snap, Evan Spiegel, care la 27 de ani este şi cel mai tânăr miliardar din topul Forbes.
 
Revista Forbes a dat vina pentru scăderea averii lui Donald Trump pe condiţiile dificile de pe piaţa imobiliară din New York, la care se adaugă un acord costisitor pentru a pune capăt proceselor prin care Universitatea Trump este acuzată că i-a înşelat pe studenţi precum şi campaniei prezidenţiale costisitoare. 
 
În total, doar 50 de femei se numără printre cei mai bogaţi 400 de americani dar niciuna nu se situează pe primele zece poziţii. Alice Walton, fiica fondatorului lanţului de magazine Wal-Mart, Sam Walton, se situează pe locul 13 cu o avere de 38,2 miliarde de dolari. 
 
 Averea combinată a celor mai bogaţi 400 de americani a atins nivelul record de 2.700 miliarde de dolari, în creştere faţă de 2.400 miliarde de dolari în 2016, iar averea necesară pentru a intra în acest club exclusivist a atins nivelul record de două miliarde de dolari. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările