Bilanţul tragic al soldaţilor americani ucişi în timpul războiului din Afganistan: peste 2.000 de victime

Bilanţul tragic al soldaţilor americani ucişi în timpul războiului din Afganistan: peste 2.000 de victime

Peste 2.000 de soldaţi americani şi-au pierdut viaţa în timpul războiului din Afganistan. FOTO: Reuters

Cel puţin 2.133 de soldaţi ai armatei Statelor Unite ale Americii au murit în Afganistan, în urma invaziei americane de la sfârşitul anului 2001 până în prezent. Retragerea completă a armatei americane de pe teritoriul Afganistanului este programată să aibă loc până la sfârşitul anului 2014.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bilanţul publicat marţi de agenţia de ştiri Associated Press arată un număr final de aproape două ori mai mare decât cel transmis de Departamentul de Apărare al Statelor Unite, afişat în aceeaşi zi.

Cel puţin 1.770 de membri ai personalului armatei au murit în Afganistan ca urmare a acţiunilor ostile, potrivit bilanţului transmis de oficialii americani.

În afara graniţelor Afganistanului, Departamentul Apărării a raportat moartea a cel puţin 128 de soldaţi americani, în timpul operaţiunilor de sprijin a Operaţiunii Libertate Durabilă (Operation Enduring Freedom), după cum a fost numit războiul din Afganistan de către guvernul Statelor Unite.

Însă bilanţul militarilor ucişi în timpul misiunilor în afara frontierei afgane întocmit de AP prezintă un număr de trei ori mai mare decât cel prezentat în raportul oficial al Departamentului american de Apărare.

De la debutul conflictului americano-afgan, oficialii Statelor Unite au publicat un număr total de 19.200 de soldaţi americani morţi în timpul acţiunilor ostile.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: