Bilanţul deceselor provocate de uraganul Harvey a crescut la 18

Bilanţul deceselor provocate de uraganul Harvey a crescut la
18

Numărul deceselor provocate de uraganul Harvey a crescut.

Bilanţul deceselor provocate de uraganul Harvey a crescut la 18, au anunţat autorităţile din comitatul Harris, ce include Houstonul, citate de Associated Press.

Bilanţul este realizat pe baza declaraţiilor publicului, în condiţiile în care o parte dintre victime au fost luate de apă, iar cadavrele lor nu au fost recuperate.

Între timp, autorităţile din Houston au deschis un nou adăpost, ce poate găzdui până la10.000 de oameni. Oficialii au luat această decizie în condiţiile în care Centrul de Convenţie George R. Brown, transformat iniţial în adăpost, a primit deja 10.000 de oameni, adică dublu faţă de capacitatea sa.

Agenţiile federale şi locale au anunţat că au salvat peste 13.000 de oameni zona Houston şi în oraşele din jur.

În plus, primarul Houstonului, Sylvester Turner, a impus restricţii de circulaţie de la miezul nopţii până la ora 5. Cei care încalcă ordinul vor fi opriţie de forţele de ordine, interogaţi, percheziţionaţi şi arestaţi, a declarat şeful poliţiei din al patrulea oraş ca mărime al SUA.

Decizia a fost luată după ce s-au înregistrat o serie de jafuri în timpul inundaţiilor provocate de uraganul Harvey.

Houstonul, oraşul care se află în centrul catastrofei, rămâne sub ameninţarea constantă a creşterii apelor.

”Suntem încă în faza de răspuns de urgenţă, în care apărarea vieţilor şi asigurarea securităţii locuitorilor este o prioritate”, a subliniat marţi un reprezent de rang înalt al Agenţiei federale pentru situaţii de urgenţă (Fema), într-o teleconferinţă.

Acest avertisment a fost ilustrat de ordinul de evacuare de urgenţă emis de comitatul Brazoria, la sud de Houston, din cauza unor breşe într-un dig.

”Digul de la Columbia Lakes a fost străpuns”, au anunţat marţi edilii pe Twitter. ”Evacuaţi imediat!!!”.

De asemenea, 3.000 de locuinţe au fost inundate de apa care s-a scurs din barajele Addicks şi Barker, iar mai multe poduri şi drumuri s-ar fi rupt sau dau semne că se vor rupe din cauza greutăţii şi forţei apei.

Locuinţele de pe o rază de 2,4 kilometri în jurul unei uzine chimice din Crosby au fost evacuate, după ce conducerea a anunţat că aceasta a fost inundată şi că există riscul de explozie.

Vârful inundaţiilor urmează să fie atins abia miercuri sau joi.

Centrul furtunii urmează să se îndrepte către nord-est, miercuri, şi să lovească sud-vestul Louisianei, unde Trump a declarat luni starea de urgenţă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: