Biden ar putea fi refuzat de la împărtăşanie printr-o decizie oficială a Bisericii romano-catolice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Episcopii romano-catolici din Statele Unite urmează să se întrunească săptămâna aceasta pentru a discuta dacă politicienii, inclusiv preşedintele Joe Biden, ar trebui să fie împărtăşiţi dacă susţin avortul sau drepturile LGBT, relatează Reuters.

Biden i-a alarmat pe unii lideri ai bisericii din cauza susţinerii exprimate pentru drepturile reproductive şi căsătoria între persoane de acelaşi sex, lucruri contradictorii cu învăţămintele catolice, conform hotnews.ro

Conferinţa Episcopilor Catolici din SUA va decide vineri în cadrul reuniunii sale anuale dacă să ceară Comitetului privind Doctrina să redacteze un document cu privire la Împărtăşanie, o taină centrală în credinţa catolică.

Dacă episcopii vor decide să ceară comisiei redactarea unui astfel de document acesta ar putea fi o respingere simbolică puternică a celor care susţin idei care sunt contrare învăţăturilor bisericii, printre care Biden şi alţi catolici care sprijină căsătoriile homosexuale şi dreptul la avort.

Potrivit catehismului Bisericii Catolice, întreruperea unei sarcini „este grav contrară legii morale” şi dragostea maritală ar trebui rezervată uniunii dintre un bărbat şi o femeie.

Biden, un fost vicepreşedinte şi senator american, a devenit un apărător înfocat al drepturilor persoanelor LGBT în ultimul deceniu.

De asemenea, de la preluarea mandatului în luna ianuarie, acesta a anulat mai multe restricţii federale privind pilulele care induc întreruperea sarcinii pentru a le face mai accesibile.

Deşi preşedintele american discută cu mândrie despre credinţa sa şi participă săptămânal la slujbă, opiniile sale cu privire la anumite subiecte au devenit „motiv de scandal” în Biserica Catolică, afirmă Bill Depsey, preşedintele Sycamore Trust, un grup de absolvenţi ai universităţii catolice Notre Dame care doresc păstrarea tradiţiilor catolice.
 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite